Näituseideed võivad olla seotud kindla teemaga, näiteks loodus müntidel või ebarahad, või hoopis raha leidmislooga. Väljapandud esemed ei pea olema rahaliselt hinnalised. Need võivad olla koguja jaoks emotsionaalselt väärtuslikud – sel juhul ootab Eesti Pank eksponaatide kirjelduste juurde ka lühitekste.

Näituseidee koos sisututvustuse, eksponaatide nimekirja ja kollektsionääri lühitutvustusega tuleb saata märgusõnaga „Kollektsionääri näitus“ Eesti Panga muuseumi aadressile Estonia pst 11, 10141 Tallinn, või e-posti teel aadressil muuseum@eestipank.ee. Võimalusel palume lisada ka eksponaatide fotod.

Näitused toimuvad 2019. aasta jooksul Eesti Panga muuseumi Aadlisaalis, näitusepinna mõõdud on 1200x1200 mm. Väljapanekute põhjal antakse välja kataloog ja korraldatakse loengusari.

Eesti Pank valib näituseideede hulgast välja need, mis kõige paremini sobivad näitusesarja suunitlusega. Näitusesarja ajakavast antakse teada hiljemalt 2018. aasta sügisel. Idee laekumine ei kohusta Eesti Panka näitust korraldama.