"Hoiak on tõenäoliselt ettevaatlikumaks muutunud ning mitmed ettevaatavad indikaatorid on langust alustanud, viidates võimalikule majandustsükli käänupunktile. Samas on praegu teada olevad andmed majandusaktiivsuse osas parimal juhul juulikuu kohta ning need langust ei näita," sõnas Lindpere.

"Eesti majanduse kasvuvahe ülejäänud Euroopaga on käesoleva aasta esimesel poolel olnud tõepoolest märgatav. Ühelt poolt on selle taga ka teistes riikides kogetud asjaolu, et suuremale langusele on sageli järgnenud kiirem tõus. Seda muidugi eeldusel, et languse käigus ei ole majanduses suuri püsikahjustusi tekkinud," kommenteeris ökonomist.

"Eesti on olnud majanduse tõusufaasis võrdlemisi edukas jõude seisvate ressursside kasutusele võtmisel. Lisaks tuleb märkida, et majandusaktiivsuse tõusu on toetanud ka ajutise iseloomuga tegurid, kuid need peaksid juba selle aasta teisel poolel taanduma," sõnas Lindpere Eesti majanduse kohta.

Lindpere lisas, et Eesti majanduse väljavaadet korrigeerime vajadusel sügisprognoosis, mis avaldatakse detsembris.

"Olgu lisatud, et selle aasta kevadprognoosi kohaselt ootame järgmiseks aastaks märksa madalamat majanduskasvu kui käesolevaks aastaks. Samuti rõhutasime kevadel välisnõudluse võimaliku nõrkusega seotud ohtu," rääkis Lindpere.