Lisaks iga päev pildis olevatele pangandushiidudele nokitseb Eestis kümmekond väikepanka või suuremate pankade siinseid filiaale, kellest kuuleme harva või üldse mitte, vahendab aripaev.ee.

Svenska Handelsbankeni Eesti filiaali juht Rauno Klettenberg ütleb, et ärimudeli järgi polegi Eestis eesmärgiks seatud laenude turuosa kasvatamine, vaid grupi koduturu ehk Rootsi firmade Eesti tütardele pangateenuse pakkumine.

Pohjola Pank plc Eesti filiaali juht Arja Jurmu ütleb, et Pohjola kolmekordistas lõppeval aastal Eestisse antud ärilaenude mahtusid. Täpseid numbreid ja ka hoiuste mahtusid ta ei avalikusta. „Tundub, et Põhjala pankasid peetakse kõige ohutumaks kohaks oma raha hoidmiseks ning loomulikult oleme me sellega väga rahul,” ütleb Jurmu.

Euroopa ühe suurema pangandusgrupi UniCredit Eesti haru juht Taavi Laur tunnistab, et kogu Eesti pangandusturul laenumahtude kahanemine ei läinud mööda ka UniCreditist ning ettevõtte laenuportfell kahanes Eestis 14 protsenti. „Samas klientide arv, arvelduste ja dokumentaalmaksete maht on aastaga kasvanud märkimisväärselt,” nendib Laur ja lisab, et uut aastat vaadatakse positiivselt ja kasvulootusega.

Krediidipanga kommunikatsioonijuht Allan Soon lubab, et Krediidipangast saab laenu ka järgmisel aastal ning oma väikest turuosa pole kavas kellelegi loovutada.