„Võrreldes möödunud aasta juulikuuga püsib põllumajanduskaupade eksport samal tasemel, kuigi Eesti päritolu kaupade eksport on mõnevõrra vähenenud,“ ütles maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand. „Eelneva perioodiga võrreldes on kasvanud nisu eksport Alžeeriasse, kõige enam on vähenenud piimakontsentraadi müük Leetu.“

Eestis toodetud või töödeldud kaupade vedu suurenes enim Alžeeriasse (+4,3 miljonit eurot), kuhu eksporditi nisu. Väiksemas mahus kasvas kaupade eksport ka Norrasse (+443 000 eurot) ja Hollandisse (+414 000 eurot). Nisu kõrval viidi peamiste ekspordiartiklitena Eestist välja veel õlut peamiselt Lätti, taimseid õlisid Leetu ja pähklisegusid Soome.

Suurimat langust näitas kaupade müük Euroopa Liidu turul. Enim vähenes põllumajandussaaduste müük Leetu (-2,4 miljonit eurot), mis oli tingitud ühe senise peamise ekspordiartikli, kontsentreeritud piima müügi peaaegu täielikust seiskumisest. Kui juulis aasta tagasi eksporditi kontsentreeritud piima ja rõõska koort 2,2 miljoni euro väärtuses, siis 2016. aasta juulis vaid pisut enam kui 9000 euro väärtuses. Vähenes eksport ka Soome, Taani ja Saksamaale.