Eesti Posti transpordihalduse grupi juhi Margus Grünbergi sõnul otsib ettevõte tänases majandusolukorras uusi lahendusi transpordi efektiivsemaks muutmiseks.

„Transportvahendite väljavahetamisest tulenev majanduslik efektiivsus seisneb peamiselt remondi- ja hoolduskulude vähendamises. Eesti Posti kulutused transpordile moodustavad ühe suurema kuluartikli ettevõtte üldkuludest. Täna on meil kasutusel 360 saadetise veoks ette nähtud sõidukit,“ kommenteeris Grünberg uute autode saabumist.

Kuna autod läbivad pikki vahemaid ning teeolud on üle Eesti väga erinevad, siis on uute autode puhul suuremat tähelepanu pööratud nende vastupidavusele ja töökindlusele.

Riigihanke tulemusel soetati 42 kaubikut: viis Peugeot Boxerit, viis väikekaubikut Opel Combo ja 32 Renault Kangood. Opelite puhul on tegemist tehases surugaasi tarbimiseks ette valmistatud sõidukitega.

Käesoleva aasta lõpuks jääb saadetiste veoks kasutusele veel 10 sõidukit, mis on vanemad kui viis aastat. Ettevõtte pikaajaline autode uuendamisplaan näeb ette sõiduki keskmise kasutusaja viimise viiele aastale.

Saadetiste transportimisel postkontoritesse ja klientidele läbivad autod Eesti teedel enam kui 30 000 kilomeetrit ööpäevas.