Eesti Posti 2010. aasta käive oli 52,7 miljonit eurot, aasta varem oli käive 51,9 miljonit, vahendab BNS.

Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste selgitas esmaspäeval, et kasumit teenis firma mullu tänu kinnisvara müügile.

Eesti Post ise peab puhaskasumist olulisemaks põhiteenuse tulemust, mis oli möödunud aastal ligi 0,4 miljoni euroga negatiivne. Universaalne postiteenus tõi 10,9 miljoni eurose tulude mahu juures mullu kahjumit 1,1 miljonit eurot. Vabaturuteenuste tulud olid mullu 34,1 miljonit ja kasum 0,7 miljonit eurot.

Eelmise aasta kokkuvõttes langes nii kirjade ja pakkide kui ka perioodika ja pensionide kojukande maht. Reklaamiteenuste osutamine mullu kasvas ja taastub majanduskriisist hästi. Eriti jõudsalt kasvas mullu värske teenus, e-arvete saatmine, selgitas Eesti Posti juhatuse liige Aavo Kärmas.

Majanduskriis kestis Eesti Posti jaoks eelmise aasta augustini ehk just siis pärast kaheaastast langust pöördus vabaturuteenuste maht tõusule.

Kinnisvaramüügist saadud kasum aitab Eesti Postil rahastada tänavusi prioriteete. Postifirma juhid märkisid muu hulgas ära kullerteenuste arendamise Lätis ja Leedus ning pakikappide kasutuselevõtu Eestis. Viimases osas asub Eesti Post koostööd tegema Poola postifirmaga Integer.

Sellel aastal peaks Eesti Posti tulude maht olema 50 miljonit eurot ja ettevõte lõpetab aasta eelarve järgi nullkasumiga. Suurema väärtusega kinnisvara firma müüa ei plaani ja vastavat tulu pole eelarvesse kirjutanud.