Eesti Post soovis tegelikult sulgeda iga kolmanda postkontori, kirjutab Lääne Elu.

Eesti Post esitas tänavu juunis konkurentsiametile taotluse, et unisversaalse postiteenuse (UPT) tegevusluba muuta ja vähendada kohustuslike postkontorite arvu 201ni. UPT loa järgi pidi firma riigis lahti hoidma 320 postiasutust, tegelikult oli neid mullu lahti 311.

Eesti Post teatas augustis konkurentsiametile, et tahab postkontorite arvu vähendada 201ni 2019. aasta lõpuks. Selle aasta lõpuks pidi neil alles jääma 252 postkontorit.

Eesti Post põhjendas postkontorite arvu järsku vähendamist haldusreformiga, mullu vähenes omavalitsuste arv 213-lt 79-le. Postiseadus nõuab aga üht postkontorit omavalituses iga 2500 elaniku kohta. Eesti Post märkis, et tarbijad soovivad pakiautomaate ega taha käia postkontoreis, seega on firma meelst otstarbekas kontorid sulgeda ja asendada need pakiautomaatidega. Eesti Post põhjendas kontorite arvu vähendamist ka kasvava üürikuluga.

Loe pikemalt Lääne Elust.

Eile kirjutas Lääne Elu, et Omniva sulgeb Lääne-Nigula vallas viis postiasutust, mistõttu sajad inimesed jäävad teenuseta.
Ettevõte oli selle käsitluse üle nördinud ning saatis Ärilehele selgituse,milles kinnitas, et midagi ei ole veel otsustatud. "Mis tahes muudatusi plaanides kohtume alati kõigepealt kohaliku omavalitsusega, sest nemad teavad kohalikke olusid kõige paremini. Tutvustame neile oma esmaseid mõtteid, kuulame nende omi ning lõplikud otsused sünnivad selle järel. Kui kohalike omavalitsustega on kokkulepped sõlmitud, teavitame koheselt partnereid, kohalikke elanikke ja meediat," teatas Omniva kommentaariks Lääne Elus ilmunud loole. "Läänemaal on praeguseks toimunud alles esimene kohtumine kohaliku omavalitsusega ning otsuseid ühegi konkreetse postipunkti osas hetkel veel ei ole. Järgmisena kohtume valla majanduskomisjoni ja/või volikoguga. Otsusteni, kas, millal ja milliseid muudatusi tuleb, saab jõuda alles selle järel."

Eesti Post on saatnud omavalitsustele kirjad konkreetsete postiasutuste sulgemiskuupäevadega.

Eesti Posti juhatuse esimees Ansi Arumeel kinnitas täna meediale saadetud kommenataris, et konkurentsiamet on muutnud ettevõtte universaalse postiteenuse tegevusluba, kehtestades minimaalseks postiasutuste arvuks 245 (varem 320).
Tegevusloa muutus ei tähenda aga tema sõnul postiasutuste sulgemise plaani tegevusloas toodud miinimumarvuni. "Mis tahes muudatusi plaanides kohtume alati kõigepealt kohaliku omavalitsusega, sest nemad teavad kohalikke olusid kõige paremini," kinnitas ta.