„Vaatamata rahulikule aasta algusele on nüüdseks pakimahud tõusnud sellisele tasemele, et pidime klientide paremaks teenindamiseks lisama kümme uut pakiautomaati. Nende paigaldamine algas selle nädala alguses ning viiakse lõpule 13. detsembriks," ütles Eesti Posti Läti ärijuht Joona Saluveer.

Kui seni olid kõik Post24 pakiautomaadid Lätis standardsed  ehk 80 uksekohaga, siis nüüd paigaldatakse lisaks 115 kuni 166 lahtriga moodulautomaate. Peale paigalduste lõppemist on Post24 võrgustik suurima lahtrite arvuga pakiautomaadi võrk Lätis. Kokku on neil siis 16 linnas 3500 lahtrit ja 39 automaati. Suurimal konkurendil on 26 linnas 990 lahtrit ning 37 automaati. „Post24 võimekus on seega 3,5 korda suurem kui konkurendil."

Pakimaht läbi Post24 võrgustiku kasvab igakuiselt. 2013. teisel poolaastal on praeguseks edastatud juba viis korda rohkem pakke kui 2013. aasta esimesel poolaastal kokku. Novembri maht kasvas võrreldes oktoobriga peaaegu kaks korda. „Tänu mahtude kasvu suurele kiirusele, oleme jõudnud Lätis peaaegu samale tasemele kui Eesti aasta tagasi. Need märgid on väga positiivsed ning hoiavad kogu tiimi meeleolu üleval," rääkis Saluveer.

Ka kullerteenustes osas on Post24 kõige kiiremini kasvav ettevõte Läti turul. Nii kullerpakimahud kui teenindatavate aadresside hulk on aasta algusest kahekordistunud.

„Järgmisel aastal planeerime mitmekordistada nii pakimahud kui käibe," lubas Saluveer.

„Kohe uue aasta algusest hakkame pakkuma pakkide saatmist läbi Post24 võrgu igale poole Euroopas. Teenus on valmis, teeme viimaseid kontrollpakke ning kinnitame hindu. Samuti suuname Eestist tulnud postipakid oma kuller- ja pakivõrku, mitte ei kasuta selleks enam Läti Posti teenuseid," ütles Joona Saluveer.

Uuest aastast alustab Eesti Post ka makselahendusi pakkuva Eesti Posti Maksekeskuse laienemisega Lätti. 2014. aasta laienetakse sinna ka infologistikateenustega - e-arvekeskuse, müügi- ning ostuarvete lahendustega, Kirjakeskusega ning võimalike teiste uute innovaatiliste toodetega. „Samuti otsime aktiivselt ettevõtteid, mida omandada või millega koostööd teha ja seda nii transpordi, kullerteenuse kui laoteenuse vallas."

Kuidas käib Lätis asjaajamine?

„Üldiselt on senini läinud positiivselt, aga nagu igal alal, on olnud ka meil erinevaid väiksemaid ning suuremaid tagasilööke. Post24 teenus on Lätis endiselt uus, on olnud raskeid ja väga raskeid läbirääkimisi, et saada endale parimad asukohad mõistlike investeeringute eest. Teenuse käivitamine võttis kaua aega, aga tänaseks on kogused juba sellised, et peame võrgustikku laiendama. Tegevust alustades kasutasime kohalikke konsultante, kes aitasid meid nii asukohtade otsinguil, lepingute sõlmimisel kui muudel töödel. Tänaseks oleme jõudnud nii kaugele, et enamik töid saab tehtud sisemiste ressurssidega," kirjeldas Saluveer.

Tema sõnul on Riia Baltikumi mõistes suurlinn ning seda on näha ka kohalikes asjaajamistes kui ka hindades. „Kordades lihtsam on saavutada kokkuleppeid teistes linnades, aga ka Riias saab asjad aetud, lihtsalt need võivad võtta natuke rohkem aega."