Esimese kaheksa kuu põhitegevuse kasum oli 1,72 miljonit eurot, varade võõrandamisest tekkinud kasum moodustas 75 000 eurot, teatas ettevõte.

Käibe kasv võrreldes 2011. aasta kaheksa kuuga on 9,8%, millest postiteenuste käibe kasv oli 22,5%, logistikateenuste käibe kasv 21,6%.

Infologistikateenuste käive on võrreldes 2011. aastaga pea kahekordne. Eestis saadetavate kirjade kogused langesid aastases võrdluses ligi 11%, samas aga suurenesid rahvusvahelistest projektidest teenitavad tulud.

Perioodikateenuste tulud kasvasid 1,2% võrra ning otseturunduse tulud olid 7,4% võrra väiksemad, seda peamiselt adresseeritud saadetiste mahtude languse tõttu. Finantsteenuste tulud on langenud 29%, seda peamiselt 2011. aasta võrdlusbaasis olnud eurode ümbervahetusega postkontorites ning pensionite mahu pideva langusega.

„Eesti Posti tegevuse tulemuslikkusega võib sel aastal igati rahul olla,“ kommenteeris logistika- ja postiettevõtte nõukogu esimees Meelis Atonen. „Infologistikateenuste käibe kasv näitab, et Eesti Post ost on suurepäraselt kohanenud paberkandjal saadetavate kirjade koguse paratamatu vähenemisega e-ajastul. Ka hiljuti saadud rahvusvaheline innovatsiooniauhind annab tunnustust, et oma valdkonnas oleme igal juhul eestvedajad.“

“Viimastel aastatel ellu viidud projektid annavad kindluse, et liigume oma pikaajaliste eesmärkide täitmise suunas. Vaatamata kirjateenuse mahtude langusele, suudame suurendada oma tulusid logistika ja infologistika valdkonnas. Rahule võib jääda Kirjakeskuse ja eArvekeskuse tulemustega, mis kasvavad pidevalt,“ märkis Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas. Kommunikatsioonisektori arengu ja suhtlemisvõimaluste avardumisega muutuvad need ärid kiiresti ja see on meie võimalus.

Kasvutrendi näitavad logistikateenused. Kärmase sõnul toob e-kaubanduse kiire kasv pakiteenuste mahu suurenemise. Logistikavaldkonnas on konkurents tihe ning seetõttu on eriti olulised teenuste kvaliteedi parandamine ja pidev arendamine ning geograafiline laienemine.

„Eelmisel aastal avasime Eestis Post24 kaubamärgi all 38 pakiautomaati, mis on unikaalne lahendus kogu maailmas, kus omavahel on seotud pakiautomaat, postkontor ja kullerteenus. Kuna meie klientide vajadused on üha enam seotud logistika terviklahendustega, mis kataksid kogu Baltikumi, alustasime 2011. aasta lõpus Post24 võrgustiku rajamist Leedus. Lähiajal alustame võrgustiku rajamist Lätis,“ ütles Kärmas.

Lisaks 355 postiasutusele on logistika- ja postiettevõttel 38 pakiautomaati üle Eesti ja 35 pakiautomaadiga võrgustik Leedus.

Eesti Postis töötab 2579 töötajat. Eesti Posti kontserni kuuluvad emaettevõttena AS Eesti Post ning tütarettevõtetena AS Eesti Elektronpost (osalus 50,86%) ja Eesti E-arvete Keskus OÜ (osalus 80%), Leedus EP-24 UAB (osalus 100%), Lätis Post24 SIA (osalus 100%).