Pärast Eesti Postist lahkumist asutas Streimann koos Viru Keemia Grupi finantsdirektori Priit Rohumaaga paadifirma ScandiNaval Boats. Harjumaal Saue vallas tegutsev ettevõte toodab Soome firma Forbsom OY konstrueeritud vabaajakaatreid Scandinaval.

Ettevõtte müügijuhina tegutsev Streimann tarnib paate Põhjamaadesse ja Lätti, eksportides poole toodangust. Kuni eelmise aastani kahjumis tegutsenud ettevõte kannatab Streimanni sõnul käibevahendite nappuse all.

Trüki- ja transporditeenuste ja jaemüügi eest tasumata arvete pärast hakkas Julianus Inkasso tänavu aasta alguses oma klientide nõudel koondama ScandiNaval Boatsi vastu võlanõudeid, et kuulutada ettevõttele välja pankrot.

?Scandinaval Boatsi probleemiks ei ole ilmselt makseraskused, vaid suhtumine oma äripartnerite rahasse,? ütles Julianus Grupi müügijuht Tarvo Rahumägi. ?Siin on pigem tegemist distsiplineerimisega, mitte viimase võimalusega raha tagasi saada.?

Rahumäe sõnul on Julianus Inkasso ka ise mõne võlanõude omandanud. Paadifirma vastaseid võlanõudeid koguneb vaid ligi 40 000 krooni eest, mis on vajalik summa, et alustada osaühingu pankroti menetlust.

Vaidlusalused nõuded

Streimanni sõnul võib tal üleval olla tasumata arveid, kui kauba tarnija pole kinni pidanud tähtaegadest või on saatnud ebakvaliteetset kaupa.

?Julianus Inkasso pole oma nõudeid mulle tutvustanud ja minul pole andmeid pahatahtlike võlausaldajate kohta,? lausus Streimann.

Mullu detsembris saavutas ettevõte paari miljoni krooni suuruse käibe, mis tunnistab Streimanni sõnul äritegevuse tugevust. Aasta alguses lasus ScandiNaval Boatsil ligi 130 000 krooni suurune maksuvõlg.

Kolm aastat tagasi lahkus Streimann Eesti Posti juhatuse esimehe kohalt, sest teda süüdistati oma arvete tasumises ettevõtte arvelt. Sarnase süüdistusega sai ta seitsme aasta eest hundipassi Eesti Energiale kuuluvast Kohtla-Järve Soojusest.

Halvad naabrid

Möödunud suvel läks Streimanni paadifirma pahuksisse oma naabritega, sest tehasest pahvakutena heljuv plastmassipõlemise lõhnaga heitgaas pani läheduses elavate inimeste nina ja kurgu kipitama. Külaelanikud olid sunnitud ka suvel uksi ja aknaid kõvasti kinni hoidma.

Streimann väitis siis, et tema ettevõtte heitgaasid on vastupidi keskkonnaametnike väidetele ohutud.

?Mingit haisu ei ole. See, mida inimene tunneb, pole argument,? ütles Streimann Postimehele. Väidetavalt töötas paaditehas ilma kasutus- ja saastelubadeta.