Juhatuse esimehe ülesandeks on ettevõtte terviklik strateegiline juhtimine ning äriprotsesside eesmärgipärane arendamine ja elluviimise korraldamine, selgub Eesti Raudtee töökuulutusest.

Ühtlasi on uue juhi ülesanneteks riikidevaheliste raudteealaste suhete arendamine, reisijateveo kvaliteedi kasv, kaubavedude konkurentsivõimele kaasaaitamine ning raudtee taristu tõrgedeta juhtimine.

Konkursil osalemiseks eeldatakse kandidaadilt muuhulgas kõrgharidust, ettevõtte juhtimise ja välissuhtluse kogemust ning võimekust töötada riiklike regulatsioonide ja nende muutmise nimel.

Dokumendid konkursil osalemiseks tuleb esitada hiljemalt 1. mail.

Kandidaatide hulgast valib uue juhatuse esimehe Eesti Raudtee nõukogu, kes jätab endale õiguse sobivate kandidaatide puudumisel jätta juhatuse esimees nimetamata ning korraldada uus konkurss.

Märtsi lõpus otsustas Eesti Raudtee nõukogu rahuldada juhatuseesimehe Ahti Asmanni avalduse ametist tagasi astumiseks. Asmann jätkab siiski tööd kuni uue juhatuse esimehe valimiseni.

Asman teatas oma soovist tagasi astuda seoses nii-öelda kütusekaardi skandaaliga. Ta tunnistas, et ettevõtte kütusekaartikasutas ka tema abikaasa ning seetõttu maksis ta Eesti Raudteele tagasi umbes 5000 eurot.

Asmann põhjendas lahkumisavalduse esitamist sellega, et kui tekib küsitavusi juhiusaldusväärsuses suhtes avalikkuse ees, siis tuleb võtta vastutus.