Transiitveod moodustasid esimese kaheksa kuu jooksul Eesti Raudteel liikunud vedudest 6,3 miljonit tonni, mis on 26% kõrgem tulemus kui 2017. aastal samal perioodil.

„Oleme veomahtude kasvuga Eesti Raudtee taristul väga rahul ning prognoosime aasta lõpuks kaubamahtude kasvu 14,5 miljoni tonnini," kommenteeris Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.

„Kuigi ka konteinerveod on selle aasta jooksul pidevas tõusujoones olnud, moodustades kaheksa kuu jooksul kokku 30 400 TEU-d, loodame endiselt, et peatselt lisanduvad uued ida-lääne suunalised Hiina konteinerrongid meie taristule, mis hoogustaksid seda kasvu veelgi," lisas Laidvee.

Ka reisijate arv annab tunnistust rongiga reisimise populaarsusest. Kohalikus ühenduses sõitis augustikuus rongidega 597 400 reisijat. Kaheksa kuu peale kogunes seetõttu üle 5 miljoni reisija, mis on pea 7% kõrgem tulemus kui eelmise aasta samal perioodil. Rahvusvahelist reisirongi kasutas kaheksa kuu jooksul 76 100 inimest, mis on samuti pea 7% rohkem kui eelmise aasta esimese kaheksa kuu jooksul.