Nõukogu liige Aivar Sõerd ütles Ärilehele vahetult enne koosoleku algust, et täna on nõukogu istungil arutamiseks paar punkti – kuulutada välja uue juhatuse esimehe leidmiseks konkurss ja arutada, kes saab vahepealsel ajal Asmanni kohusetäitjaks – kas Asmann jätkab septembrini (tööleping kestab septembrini) või uue juhi leidmiseni ise või määratakse selleks keegi teine.

Nõukogu liige Indrek Paal lausus, et nõukogu on omavahel juba ka võimalikke variante arutanud ja kokku lepitud, kuid ei soostunud neid täpsemalt kommenteerima. „Meil on nõukogus karm kord, et otsuseid kommenteerib ainult nõukogu esimees Raivo Vare.“

Reedel nõukogule tagasiastumisavalduse esitanud Ahti Asmanni suhtes oli Paal kriitiline.

„Ahti Asmanni küsimuses on ajakirjandus kirjutanud, mis temal valesti läks. Tema kompetentsi hindavad erinevad inimesed ja ma ei tea, kas on põhjust suureks rahuloluks. „Suureks aplausiks ma põhjust ei näe,“ lausus Paal, keda hinnatakse Asmanni ümber lahvatanud skandaali ajuks.

Eelmise nädala kolmapäeval otsustas raudtee nõukogu juhatuse ametisse jätta, kuid jättis juhatuse liikmed preemiatest ilma.

Ahti Asmann esitas tagasiastumise avalduse reedel. „Olen teinud seoses avalikkuses küsimusi tekitanud kütusekaardi kasutamisega nõukogule ettepaneku mind ametis vabastada,“ kommenteeris Asmann oma otsust. „Minu jaoks on tähtis, et raudteel algatatud muudatused saaksid edukalt lõpule viidud ja ma ei soovi, et minu isiku ümber tekkinud meediakära seda takistaks,“ teatas Asmann.