Sularaha kaasati ettevõttesse vaid 24 miljoni dollari ulatuses sõprade ringist, sest peamine eesmärk oli Ukrainas asuvate kinnisvaraprojektide toomine ühe katuse alla. Viimases Äripäeva rikaste edetabelis hõivas Teder esimese koha, tema varandust hinnati 350 miljonile eurole.

Kas te olete praegu Londonis?

Ma olen Kiievis, sest alati pole väga kombeks ise kohal olla. Meie tehing oli rohkem selline sõprade ja perekonna ringis tehtud tehing ja tundmatut kapitali me ligi meelitama ei läinud. Arricano läks alternatiivturule, mis on mõeldud kasvavatele ettevõtetele, kes tahavad muutuda läbipaistvamaks ja sattuda suurte investorite jälgimisnimekirja. Suurte jaoks kehtib nõue, et nad saavad raha paigutada ettevõtetesse, mis on olnud mitu aastat börsil. Tahetakse näha, kuidas ettevõte on oma lubadusi täitnud.

Kas börsile mineku eesmärk oli teha tuleviku jaoks üks samm ette, kaasamaks hiljem teisi investoreid?

Kui me töötame pooles osas laenurahaga, siis tänu börsile me muutume krediidiasutuste jaoks palju arusadavamaks. Börsil kirjutatakse meie kohta kõigest: nii heast kui ka halvast. Kõik lood on audiitorite poolt kontrollitud. Seega on sul usaldusväärsete dokumentide pakk ja investorid ei pea mõistatama, kas sa oled need lood ise välja mõelnud, või vastavad need ka tõele.

Mida rääkis Hillar Teder oma edasistest äriplaanidest ja Ukraina majanduskliimast, loe homse Eesti Päevalehe vahel ilmuvast Ärilehest.