Harju Maakohus leidis, et 28. juulil 2014 tehtud aktsionäride hääletusotsus, milles jõuti tõdemuseni, et ettevõttes erikontrolli ei korraldata, on seaduslik ja jääb jõusse. Kohus täheldas samuti, et ei ole tuvastanud mis tahes olulisi rikkumisi BLRT Grupi poolt,
mis annaksid aluse aktsionäride otsuse tühisuse tunnistamiseks või selle muutmiseks, teatas BLRT ajakirjandusele.

Gnidin taotleb kohtu kaudu erikontrolli tegemist ja kõikide BLRT Gruppi kuuluvate ettevõtete aruandluse ulatuslikku läbivaatamist.

Kohus leidis, et kuna mainekas rahvusvaheline audiitorettevõte PriceWaterhouseCoopers viis BLRT Grupi ettevõtetes läbi audiitorkontrolli, siis täiendavate kontrollide korraldamiseks puudub vajadus. Ühtlasi nõudis kohus hagejalt osaliselt sisse BLRT Grupi kohtukulud.

Eesti Ekspress kirjutas mullu jaanuaris, et Gnidinile kuulub kuuendik Eesti ühest suurimast tööstusest BLRT Grupist, mille jaotamata kasumi real lebab umbes 300 miljonit eurot. Kontserni enamusaktsionär Fjodor Berman pole nõus aga nõus dividende maksma ja seega ei saa Gnidin firma kasumist osa, tulised kohtulahingud on sel teemal kestnud juba aastaid.