Eesti on edetabelis ühe tehinguga: nimelt kuulub Eestis registreeritud Trigon Capitalile Mosambiigis kohaliku ettevõtte Mocotex kaudu 18 800 hektarit põllumaad.

Edetabeli tipus on üsna oodatult Suurbritannia, kellele järgnevad Prantsusmaa ja Itaalia. Neljanda koha on edetabelis hõivanud üle poole miljoni hektariga aga üllatuslikult Soome.

Põhjanaabrid jõudsid edetabelisse metsafirmade UPM ja Stora Enso suurte puuistandustega Uruguais, kus on kokku 450 000 hektarit. Samuti kuulub Stora Ensole Hiinas 90 000 hektarit ja Finnfundile Aafrikas 28 800 hektarit.

Soome rahvusringhäälingu Yle andmeil ei sisaldu uuringus aga Stora Enso ja selle tütarfirma ühisomanduses olevad 270 000 hektarit Brasiilias.

Uuringu autorid on lugenud Soome-Rootsi ettevõtte Stora Enso maavaldused Soome omadeks. Rootsi on uuringus alles 12. kohal 77 000 hektariga.

Uuringu autorid kasutavad ingliskeelset terminit land grabbing, ehk maade hõivamine, mis viitab uuskolonialismile. Samas selgitatakse, et silmas ei peeta siiski seadusevastast hõivamist, vaid maade ostu kasumi teenimise eesmärgil.