Tallink

„Iga-aastaselt korraldab ettevõte jõulupeod mõeldes eelkõige töötajate peredele ja nende lastele. Pigem ongi nende pidude sisuks, mida inimeste arvu tõttu korraldatakse kokku lausa neli, eelkõige tore koosolemine ja meelelahutus töötajate lastele. Piletit nendele jõulupidudele ei ole ning ka kingipakid saavad lapsed ettevõtte poolt,“ kirjeldas Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne.

„Kokku osaleb nendel pidudel mitutuhat inimest. Tänavu oleme kutsunud meie jõulupeole ka MTÜ Unistuste Päeva lapsi koos peredega, kellele püüame samuti teha pühadeaja veelgi meeldejäävamaks,“ lisas ta.

Uusaastapidu Tallink Silja Gala ettevõtte töötajatele toimub traditsiooniliselt aasta alguses, kus võetakse pidulikus meeleolus kokku möödunud aasta ning tähistatakse seda koos kolleegidega.

Ühtlasi tunnustab ettevõte galal möödunud aasta parimaid töötajaid. Üritusel on alati suurejooneline meelelahutusprogramm parimate Eestimaiste artistidega ning rikkalik toidulaud.

Üritus on väga populaarne ning tähistama tuleb kokku ligi 800 inimest Eestist, Soomest, Rootsist, Lätist, Saksamaalt ja Venemaalt. Kuna tänavu on valitud peokoht veelgi suurem, saab osalejaid ilmselt veelgi rohkem olema.

Preemiate maksmine Tallinkis pühadega seotud ei ole.

RMK

RMK teatas, et nende jõulupidu toimub RMK Sagadi metsakeskuses 18. detsembril. Peo eelarve on umbes 25 eurot inimese kohta, millest töötaja maksab ise 10 eurot. RMKs töötab 750 inimest.

Jõulupreemiat või muud aastalõpuraha RMK ei maksa.

Elron

Elroni töötajatele korraldatud aastalõpuüritus toimus 5. detsembril. Traditsiooniliselt tunnustati aasta parimaid töötajaid klienditeenindajate, rongijuhtide, hooldustehnikute ja puhastusteenindajate seas. Esines ansambel Tulv.

Jõulude või aastalõpu puhul Elron jõulupreemiaid ei maksa, kasutusel on tervet aastat läbiv tulemustasude süsteem.

Swedbank

Kui tavaliselt korraldavad paljud ettevõtted jõulude ajal kõikidele töötajatele ühise jõulupeo, siis Swedbankis asendab seda uusaastapidu, mis tavaliselt on jaanuaris-veebruaris.

Uusaastapidu on mõeldud ainult Swedbanki töötajatele ning on väga oodatud sündmus, sest kokku tulevad töötajad üle Eesti. Enamasti koosneb üritus kahest osast – kõigepealt on aastakonverents, kus vaadatakse tagasi möödunud aastale ning räägitakse, mis on ees ootamas. Sellele järgneb õhtune pidu, mis sisaldab meelelahutusprogrammi.

„Eriline osa sellest üritusest on Aasta Inimeste tunnustamine. Igal aastal teeme konkursi, mis võimaldab esile tõsta silmapaistvaid töötajaid. Uusaastapidu on hea võimalus neid tänada ja tunnustada. Samuti ei puudu ürituselt hea söök, eestimaised esinejad ja meie pangabänd Peadirektor,“ kirjeldas Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

„Miks korraldada neid üritusi? Ikka selleks, et tööandjana näidata hoolivust ning pakkuda töötajatele võimalust koos olla nii enda kolleegide kui perega. Ühisüritused on osa tööandja väärtuspakkumisest ning Swedbankis alati olulisel kohal, seetõttu panustame nendesse ja soovime seda traditsiooni hoida,“ lisas ta.

Swedbank töötajatele jõulu- või aastalõpupreemiat ei maksa.

Tallinna Sadam

Tallinna Sadam korraldab ühise aastalõpuürituse klientidele, koostööpartneritele ja emaettevõtte ning tütarettevõtete töötajatele. Osalejatele on see tasuta.

„Üritus ei ole veel toimunud ja programm on suures osas üllatuseks osalejatele ehk me ei soovi seda hetkel lähemalt kommenteerida. Eelarve ca 80 eurot inimese kohta,“ ütles Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooni-osakonna juhataja Sirle Arro.

Jõulutoetuse suurus on 450 eurot (bruto) täistööaastaga töötaja kohta. Juhatus jõulutoetust ei saa. Jõulutoetuse maksmine on varasemalt kokku lepitud ametiühinguga ning fikseeritud kollektiivlepingus.

Eesti Energia

Eesti Energia korraldab traditsiooniliselt oma töötajatele uusaastapeo, mis toimub jaanuaris. Kuna energiaturgudel valitsev seis pole Eesti Energiatki puudutamata jätnud ja ettevõttes on prioriteediks kulude kokkuhoid, toimub varasema kolme peo asemel kaks. Üks Tallinnas ja teine Ida-Virumaal, Narvas. Ürituse pääse maksab töötajale 5 eurot..

„Eesti Energia kontsernis ei ole nn 13. palka. Küll aga on meil kehtivad kollektiivlepingud ametiühingutega, mille alusel maksame mõnede ettevõtete töötajatele sümboolset jõulutoetust,“ ütles Eesti Energia kommunikatsioonispetsialist Lotte-Triin Narusk.

Kollektiivlepingute tingimused on poolte kokkuleppel konfidentsiaalsed.

Viru Keemia Grupp

„Kindlasti on kontserni juhtkonnal soov tänada VKG tublit kollektiivi tööka aasta, suurte arendusprojektide eduka elluviimise ja lojaalsuse eest ilusa jõulupeo ning -preemia näol, kuid põlevkivi- ja keemiatööstuse sektoris vallandunud kriis ning viimase kuue aasta kõige madalamale tasemele kukkunud nafta turuhind kahjuks ei võimalda seda,“ ütles VKG suhtekorraldusjuht Irina Bojenko.

„Võttes arvesse meie kollektiivi suurust on tegu päris korraliku kuluga, mis praeguses turuolukorras ei ole lihtsalt võimalik. Kontserni töötajaskond mõistab antud otsust, mille eest oleme väga tänulikud,“ lisas ta.

VKG kontserni koosseisus on kümme tütarettevõtet ja kokku antakse tööd umbes 2 100 töötajale.

Merko

Eraldi jõulupidu Merko tänavu ei korralda, kuna tähistasime 20. novembril ettevõtte 25. sünnipäeva. Peole olid kutsutud ka omatöötajad ning neil ei olnud omaosalust. Merkos ei ole eraldi jõulupreemiat, töötajatele makstakse tulemustasu kas projektipõhiselt või aasta eesmärkide saavutamise alusel.

SEB

SEB korraldab töötajatele peo jaanuaris. Pidulikul üritusel võetakse kokku möödunud aasta, tunnustatakse parimaid töötajaid ning tehakse kogu meeskonnaga midagi koos. SEB jõulupreemiat ei maksa.

Eesti Raudtee

Eesti Raudtee lähtub jõuluraha maksmisel kollektiivlepingust, mis näeb ette iga täisaasta töötanud töötajale 151 euro suurust jõulutoetust (bruto). Jõulupidu ei toimu.

Küsimustele aastalõpuürituste ja preemiate kohta ei laekunud vastust Silmetist ja Sillamäe sadamast.