Möödunud aastal võlgnikelt võlausaldajatele 8,1 miljonit eurot tagasi võitnud Julianuse 59 töötajat ning Castovanni 32 inimest jätkavad oma töökohtadel, teatas ettevõte.

Tehingu maksumus on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne.

„Jälgisime OÜ Castovanni kasvu hoolega ning nad on olnud tõeline komeet – Castovanni murdis ennast Eesti inkassoturul eelmisel aastal kolme suurema ettevõtte hulka,“ rääkis Julianus Grupi juhatuse esimees Ülar Maapalu.

„Ühinemine Julianus grupiga annab nii neile kui meile võimaluse senisest kiiremaks arenguks mitte ainult Eestis, vaid ka teistes Baltimaades. Inkassoteenuste puhul on inimtööl kriitiline tähtsus ning kahe ettevõtte peale on meil tööl nii Eesti kui ka Baltimaade parimad spetsialistid, kes täiendavad üksteise oskusi," lisas ta.

Maapalu sõnul on OÜ Castovanni siiani keskendunud peamiselt finantssektori võlgnevustele ning keerukate ja vanemate, tavapärastel meetoditel, kuid edutult läbi menetletud võlgnevuste lahendamisele.

„Castovanni on selles valdkonnas kindlalt turu parim ettevõte,” kinnitas ta. „Inkassoteenuse puhul annab lihtne tehe 1+1 tulemuseks reeglina 2,5, sest kaks reha koos riisub alati põhjalikumalt kui kumbki eraldi. Äriprotsesside vastastikune jaotamine võimaldab meil klientidele pakkuda parimat teenust.”

Castovanni juhataja ning senine omanik Oliver Markvart jätkab edaspidi kogu Julianus Inkasso menetluste juhtimist. „Tehing on suureks tunnustuseks meie meeskonna senisele tööle,“ rääkisMarkvart.

Castovanni tegutseb nii Eestis kui Lätis ning jätkab pärast tehingut tegutsemist iseseisva kaubamärgi all, ka kõik OÜ Castovanni 32 inimest jätkavad tööd. OÜ Castovanni 2014. aasta käive oli 818 000.

Julianus Inkasso OÜ on 1994. aastast tegutsev krediidihaldusteenuseid pakkuv ettevõte, millel on tütarfirmad Lätis ja Leedus ning Eestis krediidiinfo teenuseid pakkuv OÜ Krediidiregister. Julianus tõi 2014. aastal Eestis 29 672 erinevalt võlgnikult võlausaldajatele tagasi 8,1 miljonit eurot. Ettevõtte Baltimaade ettevõtetes töötab pärast ühinemist kokku 91 töötajat.