Mööblikeskuses on müügipinda 16 600 ruutmeetrit, kus avavad oma kauplused 14 tuntud mööbli- ja sisutuskauplust ning toitlustusettevõte, teatas Tarmeko KV.

Vanade Tarmeko tootmishoonete asemele Tartu kesklinnas rajatud keskuse ehitus läheb maksma 75 miljonit krooni. Hoone arhitekt on Kaido Kepp ja ehitajaks Lõuna- Eesti suurim ehitusfirma AS Linnaehitus.

Tarmeko KV OÜ juhi Jaak Niguli sõnul teeb hoone omapäraseks tänapäeva kaubanduskeskustest erinev planeering – kõik poed asuvad ühel korrusel, et tekkiks hea ülevaade ja, et oleks mugav liikuda. Hoone sisearhitektuuris säilitatakse tööstusarhitektuuri huvitavamad lahendused – erinevad katuseaknad, betoonkonstruktsioonid, ajaloolised valgustid. Mööblimaja ees asub tasuta parkla 250 autole.

Kõige suurem müügipind kuulub tuntud Soome mööbliketile Masku. Lisaks hakkavad kaubamajas oma tooteid pakkuma täispuitmööbli ja puitmänguasjadega kauplev Pesapuu, mööblipoed Sisutus5, uus sisustuskaupade ja mööblipoekett SISU ja Tarmeko Pehmemööbel OÜ, mööblitootmisega tegelev OÜ Placeholder, OÜ Mööblifurnituur, mööblisalongid Comfort ja Classic Style, vannitoa sisutust pakuvad Coral Spa ning Toodab LLC; kodutehnikakauplus Expert, valgustite ja elektritarvikutega tegelev Vigente OÜ ning tekstiili- ja õmblustooteid müüv Dreamland Home. Mööbli kõrval võib keskusest leida kõike, mida kodu sisutamiseks vaja läheb. Toitlustust hakkab pakkuma Black Pepper Grill.

Tarmeko KV OÜ juhi Jaak Niguli sõnul on uue ja kompaktse kaubamaja mõte selles, et oleks avar ning mitmekesine keskus just mööbli- ja sisustuskaupade müügiks, et tarbija leiaks sobiva alates mööblist kuni kardinate ja tapeetideni. Oluliseks oleme samuti pidanud mugavat ligipääsu autodega Tartu kesklinna piirkonnas.