ETO tegevdirektor Ahto Hunt ütles organisatsiooni tegevust kommenteerides, et ühing on avatud kõigile pakendajatele, villijatele, pakendatud toodete eksportijatele ning kaubandusettevõtetele, kes on uue pakendiseaduse järgi kohustatud teatud osa nende poolt turule toodud pakenditest tagasi võtma. ?ETOga liitunud ettevõte tasub oma pakendijäätmete ümbertöötlemise eest teatava teenustasu ja vabaneb sellega individuaalsest pakendijäätmete käitlemiskohustusest,? rääkis Hunt.

ETO liikmed saavad õiguse oma pakenditel kasutada kogu maalilmas tuntud Rohelise Punkti märki, mille kasutusõiguse sai ETO oktoobris Pro Europiga sõlmitud lepingu alusel. Rohelise Punkti märki kavatsetakse kasutada ka tarbijate keskkonnateadlikkuse tõstmise teavitustöös, et tagada pakendite kogumist seadusega ettenähtud määral.

Eesti Taaskasutusorganisatsiooni loomisel on arvestatud EL keskkonnapoliitika põhimõtteid ning nõudeid pakendi ja pakendijäätmete vältimise, vähendamise ja taaskasutamise edendamisel ning silmas peetud uue pakendiseaduse jõustumisega kaasnevaid kohustusi turule toodud pakendite tagasivõtmisel ja taaskasutamisel vajaliku aruandluse ning järelevalve teostamisel

ETO liikmeteks on tänase seisuga: Procter & Gamble, Põltsamaa Felix AS, Tallinna Piimatööstuse AS, Valio Eesti AS, Unilever Eesti OÜ, Liviko AS, Onistar AS, Greiner Packaging Estonia AS, Liiwi Heliis AS, Kaupmees & Ko AS, Raisio Eesti AS, Paulig Baltic AS, Bang & Bonsomer Eesti AS, Ofelia AS, Eskaro AS, Vivacolor AS, Kesko Food AS, Tetra Pak Estonia AS, Elopak OY Eesti Filiaal.