Eesti Talleks saavutas Saksa autotootja Volkswagen AG-ga põhimõttelise kokkuleppe, et temast saab Volkswageni ametlik importija Eestis. See vahetumine võib põhjustada pausi autode müügis.

"Kostöökokkulepe sakslastega tõepoolest saavutati, kuid lepinguga kaasneb väga palju üksikasju, mis vajavad veel täpsustamist. Kuna läbirääkimised jätkuvad, siis on lepingu tingimustest ja meie edasistest plaanidest veel vara rääkida," kommenteeris Eesti Päevalehele koostöökokkulepet Eesti Talleksi juhatuse esimees Andres Sarri. Eesti Päevalehe andmetel taotleb Sarri sakslastelt Volkswagenite müümiseks soodsamat hinda. Senise Volkswageni müüja Auto Matkari juhatuse esimehe Ahto Altjõe sõnul peitub ebaedu põhjus autode kõrges hinnas.

Matkar sulgeb oma Kadaka teel asuva Volkswageni müügisalongi 6. veebruaril, kui lõpeb tema leping Saksa autotootjaga. "Teenindust ja hooldust pakume oma klientidele edasi," kinnitas Altjõe. Tema sõnul võib Volkswagenite müügis tekkida mõningane paus, kuni uus importija koolitab välja töötajad ning avab autode müügisalongi ja teeninduse.

Eesti Päevalehe andmetel tuleb uus Volkswageni keskus Eesti Talleksi territooriumile, EKS Kaubamaja naabrusse. Altjõe hinnangul on Eestis võimalik müüa aastas 320-380 Volkswagenit.

Matkar müüs mullu 166 Volkswagenit ning oli selle tulemusega autokaupmeeste hulgas 14 kohal.

Euroopas oli Volkswagen möödunud aastal müügitulemuste poolest kolmandal kohal. Volkswagen Golf on aga juba mitmendat aastat Euroopa kõige müüdavam sõiduauto.

RAIVO MURDE