Eesti Päevalehe andmetel sõlmitakse lähiajal Eesti Talleksi ning Saksa autotootja Audi/Volkswageni vahel leping, mille alusel saab Eesti Talleks nende autode esindamisõiguse Eestis.

Audide ja Volkswagenite maaletoomise ning esindamise õigus on olnud vaid AS Matkaril ning edasimüüja õigused AS Perpetumil.

Eesti Päevalehe andmetel külastasid tehase esindajad hiljuti Eestit ning avaldasid rahulolematust siinsete müügitulemuste üle.

äripäeva andmetel on Audi ja Volkswagen tänavu uute autode müügi tulemustelt 16. ja 17. kohal. Aprilli seisuga müüs Matkar kokku 56 Audit ja Volkswagenit.

Eelmisel aastal sõlmis Eesti Talleks eelkokkuleppe Austria veoautode tootja Steyr Nutzfahrzeuge AG-ga Steyri veomasinate ehitamiseks Eestis. Lepingu järgi alustatakse tootmisega 1997. aasta alguses. Toodangu mahuks on planeeritud kuni 600 autot aastas.

Veel on lahtine, milliseid Steyri veokeid hakatakse Eestis monteerima. Võimalike variantidena nähakse 8-, 13- ja 15-tonnise täismassiga masinaid. ühe suunana plaanitakse toota sõjaväeotstarbelisi veokeid. Kõigepealt kavatseb Eesti Talleks alustada uute ja kasutatud masinate müügiga ning organiseerida korraliku teeninduse.

Eestis valmistatud veokeid hakatakse turustama Balti riikides ja meie lähiregioonis (Soomes, Lääne-Venemaal, Ukrainas ja Valgevenes).

Steyr Nutzfahrzeuge AG on spetsialiseerunud eelkõige eriotstarbeliste veomasinate tootmisele. Valmistatakse keskkandevõimega kogukaalult 8-18-tonniseid veoautosid ning 18-40-tonniseid raskeveokeid. Toodetakse nii tsiviil-, kui ka sõjaväeotstarbelisi masinaid.

RAIVO MURDE