Eesti Telekom saab riigiasutustele esitada kliente puudutavaid andmeid täpselt nii palju kui seda seadustega nõutakse. Seadus näeb ette üldise kohustuse klientide andmeid kaitsta ning teeb konkreetsed erandid nende juhtumite osas, mil Eesti Telekom on kohustatud andmeid avaliku võimu esindajatele väljastama,” selgitas Parre.

Kõikvõimalikud muud kliente puudutavate andmete väljastamised, kus seadus vastavat kohustust ette ei näe, saavad toimuda Parre sõnul vaid kliendi eelneval nõusolekul. „Eesti Telekom peab sellest reeglist äärmiselt täpselt kinni,” kinnitab ta.

Kui praegu maksuametil peaks tekkima huvi teada saada, kelle mobiiliarveid ettevõte tasub või kes tegelikult firma telefoni kasutab, peab ta seda küsima maksumaksja enda käest. Kehtiva seaduse järgi ei tohi telekomid oma klientide kohta teavet maksuametile anda.

Kui aga maksukorralduse ja elektroonilise side seaduse muudatused peaksid praegusel kujul läbi läbi minema, oleks ametil õigus küsida sideettevõttelt näiteks liitumislepingu sõlminud kliendi nime ja kontaktandmeid, sõlmitud lepingu liiki ning infot väljastatud arvete ja nende tasumise kohta.

Elisa  öeldi Ärilehele, et loodavad, et kõnealuse seaduseelnõu menetlemisel võetakse arvesse sideteenuseid tarbivate klientide ootust, et nende privaatsusõigusi ei rikutaks ning et seaduseelnõu menetlemisel leitakse sobiv tasakaal ühelt poolt riigi järelevalveorganite vajaduse vahel oma tööks vajalikke andmeid saada ja teisalt klientide huvide vahel, et nende andmeid ilma olulise põhjuseta välja ei nõutaks.