„Näiteks on ANTS andmete abil edukalt tõkestatud ebaseadusliku narkootiliste ainete salakaubavedu, sigarettide salakaubavedu ning tõkestanud illegaalset kütusevedu. Oleme selliseid seadmeid alates 2007. aastast kasutanud eelkõige riigipiiridel,“ ütles MTA avalike suhete juht Rainer Laurits Ärilehele.

Kolm numbrituvastusseadet lähevad eeldatavalt maksma kokku umbes 30 000 eurot.

Hankematarjalidest selgub, et automaatne numbrituvastussüsteem paigaldatakse sõiduautodesse või välitingimustesse.

Seade peab olema suuteline töötlema ja edastama teateid vähemalt kümne registreerimisnumbri kohta ühes minutis. Süsteem peab tuvastama ja salvestama eesti ja välismaiseid registrinumbreid.

Tuvastatud numbrid ja numbrite ajalugu peab olema kergesti konverteeritav MS Excel formaati. Tuvastatud numbrite ajalugu peab koosnema numbrist, numbri päritolu riigist, kellaajast, kuupäevast ja pildist sõidukist koos numbriga ning pildist eraldi registreerimisnumbriga. Ajaloos peab saama teha erinevaid otsinguid.

Süsteem peab olema seadistav nii, et saadab kõikide läbikäidavate sõidukinumbrite või siis süsteemi sisestatud numbrite kohta teate või mõlemat.

Kaamera reaalaaja pilti, tuvastatavaid numbreid ja numbrite ajalugu peab olema võimalik vaadata nii lauaarvutist (windows), tahvelarvutist (windows) kui ka mobiiltelefonist (android, ios). Sõiduki registreerimisnumber peab olema tuvastatav vähemalt 60 meetri kauguselt.