SsangYong on Lõuna-Korea vanim autotootja, kes on tootnud autosid alates 1954. aastast, tähistades sel aastal 60. juubelit. SsangYong on tuntud eelkõige nelikveoliste sõidukite ja maasturite tootjana. Maasturid on kõige kiiremini kasvav turusegment Euroopas. SsangYong on olnud 15 aastat ka Baltikumi turul, kuid müük peatus umbes viis aastat tagasi.

 Esialgu koosneb mudelivalik kahest maasturist, kohe lisandub kolmas väikemaastur

Korando on keskklassi maastur, mille kujundas Giugiaro, üks juhtivaid Itaalia autodisainereid. Korando on 4,41 m pikk ja varustatud intelligentse 4WD-süsteemiga. Jõuallikaks on tõhus 2-liitrine diisel- (149 hj / 360 N*m) või 2-liitrine bensiinimootor (149 hj / 197 N*m). Korando on kaasaegne ja värske disainiga linnamaastur. See avar ja praktiline pereauto sobib aktiivsele inimesele, kes hindab auto kõrget kvaliteeti ja vastupidavust. Diiselmootoriga Korando veovõime lubab vedada koguni 2000 kg piduritega haagist.

Rexton on suur maastur, mille 4,75 m pikas keres on ruumi seitsmele reisijale või tohutule hulgale pagasile. Tal on võimas 2-liitrine turbodiiselmootor (155 hj / 360 N*m), muljetavaldav pöördemoment, aeglustiga käigukast, jäik raam, kõrge varustustase, vaikne ja mugav salong ja 7-kohalise maasturi kohta muljetavaldav võimekus ka maastikul. Rexton võib vedada koguni 2600 kg piduritega haagist. See on ideaalne veduk suure haagiselamu, hobutreileri, võidusõidu- või hobiauto vms veoks.

Tivoli on silmatorkavalt stiilne uus väikemaastur, mis on peagi valmis turuletoomiseks. See auto esitab väljakutse rivaalidele moodsa kvaliteetse salongi ja suurepärase disainiga. Euroopa turu mudeliversioon lansseeritakse märtsis toimuval Genfi autonäitusel ning mudeli müügiga alustatakse suve lõpus. Uhiuue 1,6-liitrise bensiinimootoriga esiveolise auto tootmine algab aprillis. Nelikveoliste ja 1,6-liitriste diiselmudelite tootmisega alustatakse paar kuud hiljem.

2015. aasta lõpus lisandub Tivoli mudelivalikusse pikendatud teljevahega 7-kohaline versioon. Otsust selle mudeli Euroopa turule toomise kohta ei ole veel tehtud. Väikeste SUVide segment on kõige kiiremini kasvav segment Euroopas. Tivoli annab suurepärase võimaluse SsangYongil võita klientide poolehoidu ja suurendada brändituntust Baltikumis.

SsangYong Eestis

SY Motor Oy ja AS Topauto on täna sõlminud lepingu müügi ja järelteeninduse alustamiseks Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Tulevikus on plaan avada esindus ka Virumaal.

"Alustame SsangYongi müügi ja järelteenindusega Eestis aprillis, mujal Baltikumis aprillis-mais. Hetkel tegeleme ettevalmistustöödega ning edasimüüjate müügi- ja järelteeninduse personali koolitamisega. Meie käesoleva aasta müügiplaan Baltikumis ja Soomes kokku on 1500 autot. Oleme väga rahul, et üle 20- aastase maasturite müügikogemusega Topauto on SsangYongi partneriks Eestis," kommenteeris Erkki Ots, Bassadone Automotive Nordic Oy Baltikumi direktor.

AS Topauto juhatuse esimees Felor Pärnpuu ütles aga, et AS Topautol on üle 20-aastane kogemus Eesti turul ja 8 müügipunktist koosnev kogu Eestit kattev müügija teenindusvõrk. „Meil on väga hea meel saada Eesti oludesse sobiv mõistliku hinna, pika garantii ja kehvadele teedele sobiv tootevalik, mis on lisaks väga soodsa hinna ja pakutava suhtega. AS Topauto alustab Tallinna, Tartu ja Pärnu esindustega, mis katavad tõhusalt enamiku Eestist, edaspidi võib võrk ka laieneda."