Uudne Südamejuust sisaldab Laktobacillus plantarum TENSIA™ bakterit, mille eripärased omadused aitavad reguleerida süstoolset ja diastoolset vererõhku. Südamejuustu igapäevane tarbimine toetab südameveresoonkonna tööd, teatas Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus.

Kliiniliste uuringute raames jälgiti inimesi, kes tarbisid Harmony™ Südamejuustu kolme nädala jooksul 50 grammi päevas. “Katsealustel täheldati kasulike laktobatsillide hulga suurenemist seedekulglas, mis soodustab mikrofloora kaitsefunktsiooni võimalike haigustekitajate vastu," märkis Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskuse juhataja Ene Tammsaar. "Ühtlasi leiti, et laktobatsillide suurem hulk, sealhulgas TENSIA™ esinemine, oli otseses seoses süstoolse ja diastoolse vererõhu langusega."

Teaduslikult põhjendatud lisandväärtusega tervislike piimatoodete turuleviimisega avaneb Tammsaare sõnul Eesti piimasektoril võimalus oma konkurentsivõime ja ekspordi tõstmiseks.

PÜ E-Piim juhatuse esimehe Jaanus Murakase sõnul peegeldub uues tootes kooslus teadmistepõhisest majandusest ja innovaatikast. “Tunnen rõõmu, et Eesti tarbija toidulauale saabub sedavõrd kiiduväärne toode ja olen kindel, et Südamejuustul on tugev ekspordipotentsiaal.”.

Südamejuustu väljatöötamist rahastas Eesti riik läbi Ettevõtluse Arenduse Sihtasutuse. Madis Võõrase sõnul EAS-ist on innovaatika tänaseni valitsuse olulisim majanduspoliitiline strateegia. “Nüüd on see saanud käegakatsutava tulemuse Südamejuustu näol ja see annab valitsusele kinnitust, et valitud suund on õige. Nii saame Südamejuustust rääkida mitte ainult tervisliku toote, vaid üldise majanduse arendamise võtmes,” kinnitas Võõras.

Uudne probiootiline Harmony™ Südamejuust valmis koostöös Tartu Ülikooli arstiteaduskonna, Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskuse ja PÜ E-Piimaga.