Kroonika andmetel lahutavad minister Jevgeni Ossinovski vanemad Oleg Ossinovski ja Irina Osinovskaja abielu kohtu abil ning jagamisele läheb paarsada miljonit eurot.

Äripäeva rikaste edetabelis kahel korral esikohal olnud Oleg Ossinovski vara väärtuseks on hinnatud üle 286 miljoni euro. Ossinovski ärisid leiab kümnest riigist.

Praegu on Ossinovski Läti Raudtee juhile altkäemaksuandmisega seoses alustatud uurimise raames kuulutatud ametlikult kahtlustatavaks.

Kahtlustuse järgi nõustus Ossinovski maksma Läti Raudtee toonasele juhile Uģis Magonisele pool miljonit eurot tasuks selle eest, et tema ettevõte sai Läti Raudteele müüa kaheksa miljoni euro eest neli vedurit.

Oleg Ossinovski on varasemalt süüdi mõistetud kartellileppes.

1998. aastani Tapa depoos töötanud Ossinovski asutas 1992. aastal oma firma Skin AS, mis nimetati hiljem ümber Skinest Projekt AS-iks ning millest moodustati hiljem ettevõtete rühm Skinest Grupp, mille koosseisu kuulub ligi kümmekond ettevõtet. Skinest oli Balti riikide suurim veeremi varuosade tarnimise ettevõte. 2003. aastal oli näiteks selle käive üle 450 miljoni Eesti krooni, mis küündis pooleni Eesti Raudtee toonasest varast.

Alates 2003. aastast on Ossinovski aga olnud Spacecom AS-i juhatuse esimees ja kaasomanik kõrvuti Venemaa juhtiva logistikafirmaga Globaltrans.

Kaks aastat tagasi pöördus Oleg Ossinovskile kuuluv Skinest Energia keskkonnaministeeriumi vastu kohtusse, et nõuda riigilt välja üks miljon eurot heitkoguste vähendamise ühikute müügilt saamata jäänud tulu. Tänavu märtsi lõpus jõustus lõplikult otsus, mis Ossinovski miljonist eurost ilma jättis.

Ossinovskite peres on kaks poega: sotside juht Jevgeni Ossinovski ja noorem poeg Mark, kes on Jevgenist 16 aastat noorem.