Elamispindade vahenduse, hindamise ja konsultatsiooni teenuse pakkumist jätkab edaspidi Uus Maa Kinnisvarabüroo. Uus Maa Kinnisvarakonsultandid tegutsevad esialgu veel Uus Maa nime ja kaubamärgi all, kuid alustavad tegevusi uue kaubamärgi Seven Real Estate kasutuselevõtuks, mis on loodud ärikinnisvara konsultatsioonide pakkumiseks.


Ettevõtte restruktueerimise tagajärjel kaob varasem holdingettevõte Uus Maa Kinnisvaragrupp ning senised kaks tütarettevõtet jätkavad iseseisvate üksustena.

„Uus Maa on alati püüdnud olla eelkäija, mitte järgija Eesti kinnisvaraturul, seetõttu oleme otsustanud lahutada elamispinna- ja äripinnateenused eraldi kaubamärkide ja juhtimise alla,” lausus Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Jaanus Laugus.


Valdkondade jagunemist ajendas rahvusvaheliselt tunnustatud ärimudeli valik, kuna mujal maailmas ühe ja sama kaubamärgi alt elamispindade kinnisvaramaakleri teenuseid ja äripinna konsultatsiooniteenuseid ei leia. Mõlemad valdkonnad on nii oma klientuurilt kui teenuse sisult väga erinevad.


„Kahe ideoloogiliselt erineva teenuse pakkumine sama kaubamärgi alt on siiani sageli eksitanud mõlema ettevõtte kliente ning koostööpartnereid. Kuna mõlema ettevõtte eesmärgiks on tänases turusituatsioonis oma turuosa suurendamine, on strateegiliste kavade ning plaanide varasemast märkimisväärselt selgem eristamine ka meie klientide jaoks tulevikku silmas pidades vajalik samm,” usub Uus Maa Kinnisvarakonsultantide tegevjuht Andres Hall.


Alates 2009 aastast, pärast valdkondade jagunemist, on Uus Maa Kinnisvarabüroo OÜ omanikud Jaanus Laugus, Ville Jehe ja Mika Sucksdorff ning Uus Maa Kinnisvarakonsultantide OÜ omanikud Andres Hall, Urmas Laur ja Ville Jehe.