Hagar on 90 töötajaga pagari- ja kondiitritööstus, mille peamiselt Hagari kaubamärgi all turustatavad tooted on esindatud kõigis suuremates jaekettides üle Eesti.

Eesti Leivatööstus on Tartus paiknev üks suuremaid ainult Eesti kapitalil põhinev traditsiooniliste pagari- ja kondiitritoodete valmistaja. Eesti Leivatööstuse omaniku Andres Linnase sõnul aitab Hagari omandamine kaasa Eesti Leivatööstuse sihile tõsta nii ettevõtte tootmismahtu kui efektiivsust ning tõusta juhtivaks kodumaiseks pagaritööstuseks.

Müüjaid nõustanud Nordic CF Advisory partneri Alar Voitka hinnangul tähendab Hagari ja Eesti Leivatööstuse ühendamine turu konsolideerumist, mille tulemusel kasvab Eesti Leivatööstuse käive ligikaudu 10 mln euroni. Eesti leiva- ja pagaritoodete turg on konkurentsitihe ning jätkusuutlikuks kasumiteenimiseks on vajalik saavutada kas suurtootmisele omane efektiivsus või keskenduda nišitootmisele.

Ostjat nõustas tehingus advokaadibürood LEXTAL, müüjaid finantsnõustaja Nordic CF Advisory ning advokaadibüroo Jesse & Kalaus.

Tehing jõustub peale konkurentsiameti poolt heakskiidu saamist.