Inbank plaanib Poolas tegevust alustada tänavu veebruari jooksul, teatas pank. Ettevõte hakkab Poolas tegutsema panga filiaalina. See võimaldab Inbanki teatel pakkuda välisriigis kogu panga tooteportfelli: hoiuseid, tarbimislaene ja järelmaksu.

Praegu kuulub Inbanki Poola filiaali meeskonda kaheksa inimest; filiaali juhib Maciej Pieczkowski, kes enne Inbankiga liitumist juhtis GE Capitalile kuuluva Bank BPH jaetoodete divisjoni.

Inbanki tegevjuht Jan Andresoo ütles pressiteate vahendusel, et Poola on üks dünaamilisemalt arenevaid tarbijakrediiditurgusid Euroopas. "Poola tarbijakrediidi turu maht ulatub üle 35 miljardi euro ning lisaks krediidiportfelli kasvule on paranenud ka krediidikvaliteet," ütles ta.

Pieczkowski sõnul on praegu Poolas uue pangafiliaali tegevuse alustamiseks soodne aeg. "Poola majanduslikku olukorda iseloomustavad suuresti positiivsed faktorid: prognoositud 3% suurune majanduskasv, tarbijakindluse tõus, majapidamiste kasvavad sissetulekud ning laenude parem kättesaadavus madalate intresside keskkonnas," ütles ta.

Inbank alustas 2010. aastal, kui loodi finantstehnoloogia- ja järelmaksuettevõte Cofi. 2015. aasta aprillist tegutseb ettevõte pangana.