IKT sektori tööjõupuuduse on Eesti tulevase majanduskasvu üks suuremaid pidureid. Selle leevendamiseks tuleb populariseerida tehnoloogiaalast huvitegevust, sest statistika järgi valivad noored pärast keskkooli IKT valdkonna õppe peamiselt seetõttu, et on varem kokku puutunud tehnoloogiaalase huvitegevusega. "Seega on Eesti majanduse tuleviku seisukohalt võtmeküsimuseks see, kui palju noori osalevad enne ülikooli tehnoloogialaste ringide tegevustes,“ lausus Heinsoo.

Tema sõnul oli poliitikuid, ettevõtjaid ja noori ühendava „Robotlahingu“ korraldamise eesmärk näidata, et robotid ja programmeerimine ei ole midagi üle jõu käivat ka inimeste jaoks, kes valdkonnaga varem kokku pole puutunud.

Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu ettepanekul tuleks eesmärgi saavutamiseks luua infotehnoloogia huviringidele starditoetus seadmete soetamiseks, teha lihtne stardikomplekt IKT huviringi juhendajana tegutsema asumiseks ning laiendada huviringide töövahendite toetuste saamise võimalust koolide kõrval ka teistele organisatsioonidele.