Oktoobris ületati eelmise aasta müüginumbrid 2,9 protsendiga ja kokku müüdi tänavu oktoobris Euroopa Liidu liikmesriikides üle 1,1 miljoni uue sõiduauto. Kümne kuu kokkuvõttes on aga kasv võrreldes möödunud aasta sama perioodiga siiski muljetavaldav 8,2%. Ühtekokku on tänavu kümne kuuga müüdud Euroopa Liidus enam kui 11,5 miljonit uut sõiduautot, teatas AMTEL.

Ennekõike mõjutasid oktoobrikuu veidi madalamat kasvu viie suurima riigi tagasihoidlikumad müüginumbrid. Näiteks Suurbritannias toimus isegi väike langus ning Prantsusmaal ja Saksamaal piirdus kasv 1 protsendiga. Jätkuvalt oli müük hea aga Hispaanias ja Itaalias, vastavalt 5,2% ja 8,6%.

Kuigi Leedus ja Lätis on tänavu uute sõiduautode müük tublisti kasvanud, jäävad nad Eestist müüginumbritelt siiski kaugele maha. Leedus on tänavu kümne kuuga müüdud 14,4 tuhat ja Lätis 11,5 tuhat uut sõiduautot, aga Eestis 17,5 tuhat. Väikest kasvu näitasid oktoobrikuu müüginumbrid ka Soomes, kus kümne kuu kokkuvõttes ollakse möödunud aastaga võrreldes praktiliselt nullis.

Väikese languse tegi läbi ka mõne suurema autotootja müük. Näiteks Euroopa turuliidril Volkswageni Grupil oli langus oktoobris 0,6%, aga aasta kokkuvõttes ollakse siiski 6,4% plusspoolel.

Müüginumbreid kasvatasid oktoobris suurematest tootjatest Ford, Fiat-Chrysler, BMW ja Daimler.