Disc golfi tippude nimed on loomulikult laiemale avalikkusele tundmatud. Võtame või sel aastal võitnud Ricky Wysocki või ala eelmise valitseja Paul McBethi, kes tuli seekord teisele kohale. Kõrgustesse ei ole veel kerkinud ka auhinnarahad, kuid spordialaga võib ära elada küll. Lähemad aastad võivad auhinnarahasid aga oluliselt kasvatada.

Sel aastal teenis meeste Pro Divisioni meister ehk absoluutne maailmameister Wysocki esikoha eest 10 000 dollarit. See ei ole muidugi võrreldav paljude teiste spordialadega. Golfi Brittish Openi võitja Henrik Stetson võitis hiljuti 1,55 miljonit dollarit. Selle võistluse 81. koha saanu pani taskusse üle 18 000 dollari ehk rohkem kui disc golfi maailma esimene. Samas eelmisel aastal sai võitja 6000 dollarit. Seega summad kasvavad. Naiste seas võitis Valerie Jenkins oma neljanda meistritiitli ja sai 5000 dollarit auhinnaraha.

Ala on maailmas muutumas üha populaarsemaks ning kuni viimase ajani on olnud keeruline vaid seda harrastades ära elada. Vaid mõned mehed on seda tänaseni suutnud. Esimene oli tõenäoliselt Ken Climo, kes on võitnud 12 maailmamesistritiitlit. Ta on karjääri jooksul teeninud peaaegu 400 000 dollarit, olles kokku võitnud 216 turniiri. 1990. aastal, kui ta võitis esimese MMi tiitli, teenis ta sellega 2042 dollarit. Sel aastal tuli ta Meistrite Divisionis viiendaks ja teenis 1000 dollarit.

McBeth ja Wysocki tulevad talle teenistuse osas kiiresti järele. Esimene teenis eelmisel hooajal veidi üle 72 000 dollari. See tegi temast selle spordiala suveräänse liidri. Karjääri jooksul on ta teeninud 91 turniirivõitu ja 277 000 dollarit.

Wysocki on sel aastal olnud enim makstud discgolfar 43 000 dollariga. Eelmisel hooajal teenis ta vaid 34 500 dollarit. Karjääris 83 turniirivõitu kogunud mees on auhinnaraha kokku saanud 213 000 dollarit.

Paraku ei ole teada, kui palju panevad selle ala tipud taskusse sponsorraha. Väidetavalt võib summa olla lausa kuuekohaline.

Ehkki täna teenivad discgolfarid võrreldes paljude teiste spordialade esindajatega kopikaid, siis järgnevatel aastatel saavad summad vaid kasvada. Niisiis Eesti discgolfarid, tooge Eesti suurele kaardile ja saage suurenevast noosist osa.