Silicon Vikingsi tegevjuhi Ingrid Echteri sõnul hõlmab Silicon Vikings vaid Põhjamaadest pärit idufirmasid. "Usume, et kõik põhjamaalased on küllaltki sarnase ärikultuuri ja käitumistavadega, seetõttu suudame just neile keskendudes tagada nõustamise ja võrgustiku mis on neile ka tegelikult kasulik ja vajalik Silicon Valleys," märkis Echter.

Silicon Vikings on asutatud üle 15 aasta eest eesmärgiga suurendada Silicon Valley ettevõtjate, investorite ja akadeemikute teadlikkust Põhjamaade tehnoloogiapotentsiaalist ning siinses piirkonnas sündivatest uutest ideedest ja ettevõtmistest. Võrgustiku käivitumine lähtus lihtsast põhimõttest, et kui sarnase mõtlemisega inimesed pääsevad omavahel suhtlema, siis sünnib sellest häid arenguid. Võrgustik korraldab regulaarseid kohtumisi, tutvustusüritusi ning koolitusi nii siin kui sealpool ookeanit. Aktiivset koostööd tehakse idufirmadega Taanis, Rootsis, Soomes, Islandil ja Norras ning nüüdsest ka Eestis.

Silicon Vikingsi avaüritusel Tallinnas esinesid ettekannetega oma edulugudest Silicon Valleys mitmed Eestiga seotud tehnoloogiaettevõtjad - Steve Jürvetson, Sten Tamkivi, Rain Rannu ja teised. Üritus korraldati koostöös Eesti Arengufondi, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse esindajaga Silicon Valleys ning Hedman Partners advokaadibürooga.

Võrgustiku Tallinna-haru üks peakorraldajaid, Merlin Salvik advokaadibüroost Hedman Partners, märkis et avaürituse tohutu populaarsus ja paeluv sisu on juba loonud ideaalse vundamendi inimeste ühendamiseks. "Soovime edaspidigi Eestisse tuua säravaid esinejaid, et Eesti ettevõtjatel oleks võimalus otse suhelda maailma absoluutsete tippudega ning omavahel kogemuste jagamisega astuda kindlal sammul edasi oma äri õitsengu suunas ning leida adekvaatset infot võimaluste ja tegevuste kohta Silicon Valleys," lisas Salvik.