Estonian Golf & Country Clubi juhataja Hanno Krossi sõnul sellist keskust meie lähiriikides ei leidu. "Kõige lähemal olevad kompleksid, kus on kaks maailmatasemel täispikkuses golfiväljakut, kõrgetasemeline hotell ja muud vabaajajategevused, on Põhja-Saksamaal ja Inglismaal." Kross sõnas, et nende eesmärk on rajada kompleks, kus lisaks golfile on ka tennise- ja pallimänguplatsid ning saab mängida näiteks ka muru-bowling'ut.

EGCC juhataja sõnul on tulevase investeeringu suurus üle 10 miljoni euro, millest golfiväljaku ehitamiseks kulub 5,5 miljonit eurot. Unikaalse asjana toob Hanno Kross ka välja, et uue golfiväljaku projekteerib läbi aegade parim naisgolfar Annika Sörenstam, kelle käe all on senini valminud kolm golfiväljakut Hiinas, Lõuna-Aafrikas ning USAs. „Täna mängib meil aastas 7000 turisti, kes tulevad Eestisse ainult selle tõttu, et saavad mängida kvaliteetsetel golfiväljakutel. Loodame Annika nime ja uue väljaku abil turistide arvu kahekordistada ja seda eriti Skandinaavia ja Rootsi suunal."

Rootsi naisgolfari Annika Sörenstam sõnul paelus teda, kuidas Estonian Golf & Country Club projektile läheneb. "Golfimaailmas on palju räägitud, et golfiväljakuid tuleb arendada sellises suunas, et need oleksid sobilikud ka peredele ja eriti lastele ning nüüd on lõpuks valmimas üks keskus, kus ka tõeliselt sellele tähelepanu pööratakse."

Jõelähtmes asuv Estonian Golf & Country Club on võõrustanud nii individuaalseid Euroopa Meistrivõistlusi kui ka World Cup European Qualifier võistlust, eesmärk on uue väljakuga jätkata ka muuhulgas maailma tippgolfi Eestisse toomist. Olemasolev Sea Course on valitud ajakirja Golf World poolt kolmel korral järjest Euroopa TOP 100 väljaku hulka, mis arvestades Eesti väiksust ja tuntust on erakordne saavutus üle 6000 väljaku hulgas Euroopas.