Deklaratsioon kutsub liitunud riike üles kohtlema välisinvestoreid samadel tingimustel kodumaistega. Liitumine annab Eestile ka õiguse osaleda OECD rahvusvaheliste investeeringute ja hargmaiste ettevõtete komitee (CIME) töös deklaratsiooniga seotud küsimustes.

Deklaratsiooni kohaselt on hargmaised ettevõtted äriühingud, mille tütarettevõtted või filiaalid tegutsevad koordineeritult mitmes erinevas riigis.

Deklaratsiooni põhiosa moodustavad OECD suunised hargmaistele ettevõtetele, mis sätestavad soovituslikud käitumisstandardid nende ettevõtete tegutsemisel erinevates riikides. Teavitamaks ettevõtteid suuniste järgimise vajadusest asutavad või määratlevad deklaratsiooniga liitunud riigid ametliku kontaktpunkti. Eestis on ametliku kontaktpunktina määratletud majandusministeerium.

Dokumendis käsitletakse ka võrdset kohtlemist, ettevõtetele esitatavaid vastuolulisi nõudeid ning rahvusvahelisi investeeringuid soodustavaid ja takistavaid meetmeid. Deklaratsiooni kohaselt tuleb deklaratsiooniga liitunud riigil teavitada OECDd riigi õigusaktides sätestatud võrdse kohtlemise eranditest.

Vabariigi Valitsuse kiitis deklaratsiooni heaks 19. juunil 2001. Seoses Eesti liitumisega avaldas OECD 7.septembril ka Eesti välisinvesteeringute ülevaate.

Deklaratsiooni liikmed on kõik 30 OECD liikmesriiki, OECD mitteliikmesriikidest on deklaratsiooniga ühinenud Argentiina, Brasiilia ja Tsiili. Samaaegselt Eestiga liitus deklaratsiooniga ka Leedu.