Olemasolevatele lisaks on paari aasta jooksul valmimas veel kaks veekeskust. Põlvamaal tahab Värska sanatoorium koostöös Värska valla ja kohalike väikeinvestoritega rajada mineraalveel baseeruva veekeskuse. Munamäe jalami läheduses kavatseb Pintmann Grupp avada suure spa-keskuse Puhkav Jalg.

Värska Veekeskuse AS-i juhataja Leo Kütti sõnul oleks nende keskus ainulaadne kogu Euroopas, sest nad soovivad kasutada kohalikku mineraalvett. “Seda muret küll pole, et see vesi ükskord otsa saaks, sest veekihid ulatuvad siit kuni Moskvani välja,” selgitas ta. 2006. aasta lõpuks valmiva Värska veekeskuse põhikülastajatena nähakse siseturiste ja tervisemõnude nõudlejaid Pihkva oblastist, Lätist ja mujaltki Ida-Euroopast. “Juba praegu viiakse Pihkvast bussitäite kaupa inimesi Tartu Aurasse, miks nad ei võiks tulla ka meie juurde,” arvas Kütt.

Värska sanatooriumist paarisaja meetri kaugusel asuvatesse hoonetesse rajatava veekeskuse maksumuseks hindab Kütt ligikaudu 30 miljonit krooni.

Pintmann Grupp OÜ, mis omab Võrumaal Kubija hotelli ja Haanjamehe talu ning rendib Haanja suusakeskust ja avab peagi söögikoha Munamäe jalamil, soovib kohalikku puhketööstust veelgi avardada spa-keskusega.

Traditsioonilistele veeatraktsioonidele lisaks soovitakse seal teha uneuuringuid. Praegu on unehoiukeskus Kubija hotellis.

“Sellest spa-st saab justkui saksa lambakoer setu sugemetega,” ütles Aigar Pindmaa, iseloomustades uue spa kontseptsiooni. Erinevalt teistest spa-keskustest Eestis üritatakse seal eriliselt rõhutada disaini kaudu Võru traditsioone ja kultuuri.

“Mida teavad lätlased Eestist? Tallinna ning Munamäge,” leidis endine Wõro Kommertsi tegevjuht Aigar Pindmaa. Just sellelt baasilt võiks uut SPA-d reklaamima hakata turistide seas, kes hindavad looduslähedust.

Munamäe SPA keskus Puhkav Jalg avatakse esialgsete plaanide kohaselt 2006. aasta kevadel ning see läheb maksma samuti 30–40 miljonit krooni.

Turul ruumi veel jätkub

•• Tallinnas ehitatakse endise Kalevi ujula asemele täiesti uus veekeskus koos hotelliga.

•• Rakvere ärimees Roman Kusmal peab plaani rajada Rakverre hotell koos veekeskusega. Ta usub oma projekti edukusse, sest tema sõnul ei ole Virumaal korralikku veekeskust ega hotelligi.”

•• AS-i Heal juhatuse esimehe Urmas Suklese sõnul ei oleks tema väga optimistlik: “Turg veel küllastunud ei ole, aga raske on neil ilmselt saada täitumust üle 60–70%.” Tema sõnul on seda raskem, mida kaugemal ollakse Tallinnast või teistest turistide tõmbekeskustest. Suklese sõnul tuleb Haapsalu veekeskus ots otsaga kokku. “Kui nad suudavad mineraalvett väärtustada kui kulda, ilmselt siis on neil loota edu ka väljastpoolt tulijate seas,” leidis Pärnus asuva Tervise Paradiisi turundusjuht Tiina Kiibus.