Reisibüroode kevadise koolivaheaja puhkusereisid olid enamasti kõik väljamüüdud, eelistatumad olid päikese- ja suusareisid.

Reisibüroo Wrisi puhkusereiside müük kasvas eelmise aastaga võrreldes näiteks 15 protsenti. WRIS juhatuse liikme Aili Kägu sõnul armastavad eestlased ka majandussurutise ajal kevadiseks koolivaheajaks endiselt sõita patareisid laadima kodust kaugemale.

„Tundub, et praegu reisitakse varasemast aktiivsemaltki – rohked sooduspakkumised võimaldavad käia ka sihtkohtades, mis mõne aasta eest ehk perereisideks liiga kallid olid,“ sõnas Kägu.

Ka Kaleva Traveli turundusjuhi Hiie Aru sõnul ei ole Eesti inimeste reisihuvioluliselt vähenenud, reisipäringuid tuleb endiselt palju ja seda nii puhkusereisidele kui ka lennupiletitele.

Samas võib märgata, et inimesed jälgivad reiside hindu tähelepanelikumalt ja eelistavad soodsama hinnaga pakkumisi ning reise enam nii pikalt ette ei planeerita.

Estraveli kommunikatsioonijuhi Mari-Liis Rüütsalu sõnul on märgatavalt vähenenud avaliku- ja erasektori ametisõidud. „Seda ei saagi nimetada kui reisihuvi vähenemist, pigem ratsionaalset käitumist antud majanduslikus olukorras,“ kinnitas ta.

Samas nentis Rüütsalu, et puhkusereisijate huvi ei ole oluliselt vähenenud. "Reisitakse küll, kuid ühe reisi maksumus on kindlasti väiksem kui see oli aasta tagasi. Esimene asi, mida vaadatakse, on siiski hind,“ sõnas ta, lisades, et tihtilugu reisivad inimesed oma koondamisrahade eest.

Päris võileiva hinna eest siiski puhkusereise ilmselt lähiajal pakkuma ei hakata, sest prognoosid hooajaks ei ole olnud lootusrikkad ja pakettreise on planeeritud vähem, selgitas Rüütsalu.

„Mingil määral on reisihuvi kindlasti vähenenud, kuid inimesed reisivad endiselt,“ kinnitas ka Domina Traveli turundusjuht Helen Saul.

„Vähenemist on rohkem märgata eelkõige kallimate, kaugemate ja eksootiliste sihtkohtade puhul. Inimesed planeerivad oma puhkus põhjalikumalt ning jälgivad rohkem oma kulutusi,“ sõnas Saul, lisades, et nende reisibürool ei ole ükski planeeritud reis inimeste vähesuse pärast pidanud ära jääma.

Kui talvel sõitsid inimesed eelkõige soojadele maadele, Kanaaridele ja Egiptusesse ning ka Tai, India, Dubai, siis kevad-suvehooaja populaarseim sihtkoht on Türgi, lisaks küsitakse palju Kreeka saari Kreetat ja Korfut.

Suvehoojaks uuritakse juba võimalusi perereisideks lähinaabrite juurde. Perede lemmikpaigad on kindlasti Soome ja Rootsi, kuhu eelistavad reisida lastega pered ja kus on palju võimalusi eri vanuses lastega puhkamiseks.