Kristel Tandrele kuulub ettevõte Property Partners OÜ, mis müüb, ostab, vahendab ja haldab kinnisvara mitmes Eesti linnas. Kõik algas ühest 2-toalisest korterist Stroomi ranna lähedal, mille Kristel ostis, renoveeris ja välja üüris. Kinnisvaraturul alustas naine ainult nende teadmistega, mida oli raamatutest enda arendamiseks lugenud, kuid nüüd oskab ta juba teadlikumalt otsida inimesi ja koolitusi, kellest ja millest võiks kõige rohkem kasu olla.

Pidev enesearendamine on tähtis

Kristeli elus on suur roll just enesearendamisel. „Mul on juba mitu aastat eesmärkides kirjas, et käin iga kvartal vähemal ühel koolitusel - sellest on saanud suur hobi," ütleb ta. Samuti meeldib Kristelile lugeda finantsteemalisi raamatuid ja põnevate inimeste biograafiaid. Ta soovitab kõigil, kes tahavad hakata kinnisvaraga tegelema, õppida alustuseks nendelt, kes on juba seal, kuhu sa jõuda tahad. „Alustada tuleb kindlasti enesesse investeerimisest," on Kristel arvamusel.

Kulutamise asemel investeerib

Palgatööl pole Kristel käinud 10 aastat, sest tegeles ka varem ettevõtlusega. Nüüd aga proovib ta raha uutesse projektidesse investeerida, mitte seda arutult kulutada. Näiteks on ta ostnud uhke auto asemele päevinäinud ökonoomse Fordi, mida kutsub hellitavalt investori autoks.

Muidugi on olnud ka raskeid aegu. Pärast teise üürikorteri ostu ei suutnud Kristel välja mõelda, kuidas rahastada järgmiseid projekte - pank keeldus laenu andmast, kuna naise finantskohustused olid liiga suured. Lõpuks sai ta abi Eesti cashflow-klubist, kust leidis mõttekaaslased ja lahenduse, kuidas oma investeerimisteekonda jätkata. Üldiselt on aga kõik Kristeli projektid läinud edukalt ja miinusega pole ta kunagi lõpetanud. Kristeli sõnul aitab ka suuremate tegijate probleemide kuulamine, sest siis tunduvad enda omad tühised.

Edukaks saab tegevusega, mis sul hästi välja tuleb

Kristeli üks eesmärkidest on saavutada finantsvabadus, milleni ta on praegu poolel teel. „Sain aru, et mina ei peaks töötama raha eest, vaid raha peab töötama minu eest!" on Kristel resoluutne.

Naise lemmikvaldkond on just kinnisvara, mis on tema sõnul igavene - iga kuu laekub kontole mingi summa, mida võib enda äranägemise järgi kasutada. Ta ise ei pea end veel edukaks, küll aga edukamaks kui näiteks viis aastat tagasi. Kristeli sõnutsi on edu võti just see, et sa teed midagi, mis sul hästi välja tuleb. Veel ütleb ta, et tal on meeletult vedanud, sest ta teab täpselt, kus ta on ja kuhu jõuda tahab.