Tegu on Helsingi Pasila linnaossa tuleva Tripla hiigelprojektiga, kuhu mahuvad Soome aegade suurim kaubanduskeskus Mall of Tripla, parkimismaja, ühistranspordipeatused, korterid, hotellid ning büroopinnad.

Selgub, et miljard eurot maksvast megaprojektist saavad osa ka Eesti ettevõtted, teiste seas ehitistele klaasfassaade tootev Windoor, kes oleks pidanud enne eelmise aasta lõppu büroohoone klaasfassaadiga valmis saama, kuid on Äripäeva andmetel 50 päeva graafikust maas.

Loe lähemalt Äripäevast.

Ärileht on varem soomlaste suurehitisest kirjutanud aasta tagasi, kui sealne peatöövõtja YIT rõhutas - soomlased ilma eestlasteta hakkama ei saa. Ehitusega on seotud 900 inimest. 700 neist on ehitajad ja neist omakorda 30–40% on eestlased.

Windoor alustas ehitajaga Tripla-projekti koostööd juba mitu aastat tagasi. „Alustasime YIT Rakennus Oy, OMA Architectsi ja Arkkitehdit Soini & Horto Oyga koostööd ligi kolm aastat tagasi. Mall of Triplal tehtud eeltöö tulemusena projekteerime ja tarnime hotelli- ja büroohoone osa elementlahendusega digiprinditud klaasfassaadi,” ütles Windoori juht Mailis Lintlom.