Funderbeam Marketsis toimub investeerimine läbi sündikaatide. Sündikaat on nagu fond, kuhu on koondatud äriinglite ja väikeinvestorite investeeringud, et see siis ühe tehinguna ettevõttesse paigutada.

Investorid saavad oma investeeringutega hiljem turul kaubelda, mis tänu digitaalsete varadega tehtavaid tehinguid salvestavale blokiahela tehnoloogiale on maailmas esmakordne.

Varase faasi investeeringute väga madal likviidsus oli seni lahendamata probleem. Näiteks möödunud aastal paigutati idufirmadesse üle 100 miljardi euro, kuid kaubeldav pole neist investeeringutest praktiliselt ükski. Investorid on sunnitud ootama kasumlikku väljumisvõimalust mitmeid aastaid. Nüüd on neil sellele soovi korral alternatiiv.

Funderbeami juhi ja ühe asutaja Kaidi Ruusalepa sõnul võib kapitaliturgude varase faasi kasvusegment oluliselt elavneda, kui selle klassi investeeringute likviidsusprobleem laheneb.

"Kapitalirohkus on börside olemust radikaalselt muutnud," ütles Ruusalepp. "Kasvukapitali kaasamise asemel on börsidest saanud varajaste investorite väljumisväravad. Paraku ei pääse enamik inimesi varase faasi investeeringutele ligi. Samuti on kapital muutunud globaalseks, aga tehingute tegemine piiride üleselt on jätkuvalt suur peavalu. Me võtsime nõuks see asi korda teha."

Siin kisub veel põnevaks - investeeringud muutuvad privaatturgudel kaubeldavaks ja ma olen uhke, et Funderbeam selle juhtuma paneb. Ma armastan eestlasi! Nad on kreisid!
Tim Draper

Telliskivi kvartalis Funderbeam Marketsi käivitumist tähistanud ligi kahesaja inimese seas tekitas elevust maailmakuulsa riskikapitalisti Tim Draperi videoõnnitlus. "Praegune turg ei toimi," ütles ta. "Avalikud turud lihtsalt ei tööta ja Funderbeam otsustas selle peale asja käsile võtta. Siin kisub veel põnevaks - investeeringud muutuvad privaatturgudel kaubeldavaks ja ma olen uhke, et Funderbeam selle juhtuma paneb. Ma armastan eestlasi! Nad on kreisid!"

Lisaks Ruusalepale ja Draperile kõnelesid Funderbeam Marketsi avaüritusel ka Briti suursaadik Chris Holtby, Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni tegevjuht Heidi Kakko, finantssektori esindusorganisatsiooni FinanceEstonia ning Tallinna börsi juht Rauno Klettenberg, Finantsinspektsiooni turujärelvalve divisjoni juht Kristjan-Erik Suurväli.