East Capitali osa Starmanis ostsid kaasomanikud, Indrek Kuivalliku Polaris Invest ja Peeter Kerni perele kuuluv Com Holding. Ostuks andis 208 miljonit eurot laenu Elisa, kes omakorda leppis uute omanikega kokku Starmani Eesti osa ostmises 151 miljoniga.

Tehing lõpetas edukalt aasta väldanud läbirääkimised ning pooled leppisid kokku ka kõigi pooleliolevate kohtuvaidluste lõpetamises Polaris Investi ja East Capital Exploreri vahel, teatasid tehingut nõustanud advokaadid.

Elisa eesmärk on pärast vajalike lubade omandamist saada Starmani Eesti äriüksuse omanikuks, Polaris Invest ja Com Holding jäävad Leedu üksuse omanikeks, teatasid Starmani uued omanikud.

Kuni Eesti ja Leedu üksuste lahutamiseni jätkab Starman grupp tööd uute omanike ja praeguse juhtkonnaga.

Starman grupi uue nõukogu esimehe Henri Treude sõnul on kahe riigi äriüksuste lahutamine plaanis teostada 2017. aasta esimeses kvartalis.

Seejärel keskenduvad Polaris Invest ja Com Holding Leedu suurima kaabeloperaatori Cgates väärtuse kasvatamisele. Cgates'i uute omanike huvi on kasutada oma pikaajalist Starmani kogemust Leedus sarnase eduloo kordamiseks, teatasid ettevõtted. See tähendab, et plaanis on jätkuvalt omandada Leedus väiksemaid kaablivõrke ning kopeerida Starmani äriloogika ning tehnoloogilise platvormi kogemust Leedus.

"Meil on Leedus kompetentne ja motiveeritud meeskond, kes koostöös Eesti omanikega hakkab uut äriplaani ellu viima. Mul on samuti väga hea meel, et Starmani Eesti äri saab tugeva arengutõuke Põhjala juhtivalt telekomiettevõttelt," ütles Kuivallik pressiteate vahendusel.