Firma lõid Bangkokis umbes poolteist aastat tagasi Jens Põld ja Alexander Kerbo. Kohe alguses liitus tiimiga ka Olari Püvi, kes on turundusjuht ja vastutab firmasisese värbamise eest.

„Tai on huvitav turg, siin on töökohti rohkem kui töötajaid. Sisuliselt Tais sellist asja nagu tööpuudus ei eksisteeri. Siin on küll palju töö- ja karjäärivõimalusi, aga samal ajal puuduvad inimestel teadmised, kuidas teha karjäärivalikuid, kuidas leida enda eripäradele ja ambitsioonidele vastav ettevõte ning kuidas ennast kandidaadina arendada nii, et olla samal ajal kasulik ka ettevõttele,“ iseloomustas Põld Taimaa tööturgu.

„Tai on tööjõu vahetuvuse poolest statistiliselt teine riik maailmas. On inimesi, kes vahetavad töökohti iga 9 kuu tagant ning sisuliselt on see tinginud olukorra, kus rahul ei ole ei ettevõtted ega noored ise. Ettevõtted kulutavad oma aega ja raha uute töötajate väljakoolitamiseks, aga paari kuu või poole aasta pärast tuleb hakata uut töötajat otsima,“ ütles Püvi.

„Mõtlesin selle idee peale tegelikult juba mõned aastad enne projekti käivitamist. Me kõik oleme Tais elanud: mina olen elanud pea 10 aastat, Olari on elanud umbes 5 aastat ja me kõik nägime, et töö leidmine on Tais probleem, tegelikult mitte ainult Tais vaid kogu Kagu-Aasias,“ sõnas Põld.

Jobnisit kasvab tema sõnul pidevalt ning peagi on keskkonnal 300 000 igakuist kasutajat. Firmas töötab hetkel 16 inimest, kellest peaaegu kõigil on Tai taust. Samas loodavad ettevõtte loojad, et aasta lõpuks on see number kahekordistunud.