Eestis on selle koomiksi nimi „Charlie Brown ja tema sõbrad" ning Schulz oleks selle üle rõõmus, sest talle ei meeldinud nimi „Peanuts" sugugi.

Mees teadis juba 5 aastaselt, et soovib hakata koomikseid joonistama. 1949. aastal lõi ta koomiksi „Li'l Folks", mis jäi silma ühele ajalehtede sündikaadile nimega United Featur Syndicate. Nad pakkusid Schulzile võimalust avaldada oma koomiksit oma ajalehtede võrgustikus. Tingimuseks oli see, et nimeks saab sel koomiksil „Peanuts". Nimi mehele ei meeldinud, aga võimalus oli nii hea, et loobuda olnuks patt.

1950. aastal, kuu enne seda, kui Schulz sai 28-aastaseks, ilmus esimene „Peanutsi" koomiks. Esimesel aastal ilmutasid seda vaid seitse ajalehte. Ajaga see number pisut kasvas ning mees teenis 90 dollarit nädalas (tänases rahas 900 dollarit). 1953. aastaks oli koomiksist saanud juba hitt ning mees teenis tänapäeva ümber arvestatuna 290 000 dollarit aastas.

Siis hakkas „Peanuts" levima üle maailma. Tippajal avaldas seda 2600 ajalehte 71 riigis ning 21 keeles. Iga päev. Ta teenis miljoneid dollareid aastas. Lisaks hakkas „Peanuts" sisse tooma ka toodete müügist, teleõigustelt ja muult. 1980ndatel teenis Schulz 30 miljonit dollarit aastas ning oli sellega kaua aega enim-makstud kuulsus maailmas. 1990 kuni 2000 teenis mees 40 miljonit aastas. 2000. aastal Schulz suri. Selgus, et ta oli karjääri jooksul „Peanutsi" pealt teeninud üle miljardi dollari. Täna on „Peanutsi" brändi käive 2 miljardit dollarit aastas.

Schulz suri 12. veebruaril 2000. aastal. Päev pärast surma ilmus tema viimane koomiks. 50-aastase „Peanutsi" aja jooksul puhkas autor vaid korra - 5 nädalat, et tähistada oma 75. sünnipäeva (aastal 1997). Vaid neil viiel nädalal ei joonistanud ta „Peanutsi" koomiksit ise, ülejäänud koomiksid olid tema enda looming. Isegi, kui ta käsi vanas eas värisema hakkas jätkas ta joonistamist.

Ta kirjutas oma testamenti, et keegi ei tohi enam kunagi joonistada ühtegi „Peanutsi" koomiksit. Seda soovi on siiani ka täidetud. Järeltulijad teenivad Schulzi tegemistelt tänapäevani 25-30 miljonit dollarit aastas.

Enim teenivad surnud

Maailma enim teenivate surnute edetabelis on esimesel kohal Michael Jackson (u 200 miljonit dollarit aastas). Talle järgnevad Elvis Presley (60 miljonit) ja Marilyn Monroe (30 miljonit). Schulz on tabelis neljandal kohal. Tema järel on John Lennon, Elisabeth Taylor, Albert Einstein, Jimi Hendrix ja Stieg Larsson.

Aeg-ajalt figureerivad esikümnes ka kirjanikud J.R.R. Tolkien („Sõrmuste isand") ja Michael Crichton („Jurassic Park").