Asutamisel on ka fondivalitseja kohalik tütarfirma, teatas ettevõte.

Eften Capitali tegevjuhi Viljar Arakase sõnul on Jelgava kinnistule rajataval kaubanduskeskusel tugev lähtepositsioon.

„Kinnistu asub soodsas asukohas tiheda liiklusega tee ääres. Ankurrentniku Rimiga, kes võtab enda alla 60 protsenti keskuse pinnast, on üürileping juba sõlmitud, ning ülejäänud pinnale rentnike leidmisesse suhtume üsna kindlalt,“ lausus Arakas.

„Jelgava projekt on õigupoolest meie jaoks sisuliselt üsna sarnane fondile kuuluva Viljandi UKU keskusega – nii Viljandis kui ka Jelgavas ostsime tühja kinnistu, olime ise arendajaks, ning mõlemas keskuses on sama suurel pinnal ankurrentnikuks Rimi. Jelgavas on vaid teisi üüripinnad umbes tuhande ruutmeetri võrra väiksemas mahus.“

Kinnistu asub Jelgavas aadressil Rigas iela 48, 60 000 elanikuga Jelgava linn ise asub Riiast 40 km kaugusel. Jelgava kinnistu maaüksuse kogusuurus on 16 785 ruutmeetrit, millest hoone rendipind on 4470 ruutmeetrit. Parkimiskohti on tsirka 240.

Arakas märkis, et ettevõtte plaanid Lätis tegutsemiseks on laiemad.

„Tegu ei ole meie jaoks ühekordse visiidiga lõunanaabrite juurde – asutamisel on kohalik fondivalitseja tütarfirma ning teise tehingu eelleping on Lätis tänaseks juba sõlmitud,“ märkis Arakas.

Efteni partneriks Lätis on Viktors Savinsi ettevõte Newcom SIA, kellega kahasse on asutamisel tütarfirma Eften Capital SIA. Tulevane tütarfirma hakkab juhtima kõiki Efteni investeeringuid Lätis.

Jelgava kinnistu ostuga on EftenKinnisvarafondi portfellis kokku 16 objekti, kogupindalaga 88 000 ruutmeetrit rendipinda, mis jaguneb büroo-, teenindus-, majutus-, müügi- ja laopindade ning avaliku sektori kasutuses oleva kinnisvara vahel.

Eften Kinnisvarafond on fondivalitseja Eften Capitali poolt 2008. aastal asutatud ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond, mille portfellis on kokku kuusteist ärikinnisvara objekti. Eften Capital AS on samal aastal grupi Eesti ettevõtjate poolt asutatud varavalitsemise ettevõte, mis tegeleb peamiselt ärikinnisvarafondide ja portfellide valitsemisega.