"Investeeringuga kasvatas EfTEN Kinnisvarafond kolmandiku võrra fondi poolt hallatava vara mahtu, mis nüüd ületab 70 miljonit eurot," ütles fondi valitseva EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas.

Mustika keskuse tehingu väärtus oli kokku 21,5 miljonit eurot. Keskust hakkab juhtima EfTEN Capitali kaubanduspindade ärijuht Toomas Õun.

Mustika keskuses on täna kokku 21 500 ruutmeetrit üüritavat pinda, millest 93 protsenti on kaetud üürnikega nagu Prisma Peremarket, Olympic Casino, OnOff, BabyCity, ZooPlanet jt.

"EfTEN kavatseb lisaks investeerida keskusesse kaks miljonit eurot, et võtta kasutusse veel täiendavad 4000 ruutmeetrit pinda ja täita see erinevate poodide ja teenindusasutustega," ütles Arakas.

Investeeringutega on kavas parandada ka keskuse logistilist taset üürnike jaoks. Näiteks ehitada täiendav eskalaator, mis kindlasti tekitab keskuse vastu suuremat huvi erinevate kaupmeeste seas ning muudab selle külastajatele mugavamaks.

„Mustika keskus asub Mustamäe elanikkonna jaoks strateegiliselt väga heas asukohas, inimeste kodutee suunal paremat kätt nii mööda Mustamäe teed kui Tammsaare teed tulles. Lisaks oli tegemist sisuliselt viimase kaubanduskeskusega Tallinnas, mis polnud veel institutsionaalsete investorite käes. Vaadates numbreid ja asukohta, nägime keskuses suurt potentsiaali,“ ütles Arakas.

EfTEN Kinnisvarafond on Viljandis arendamas UKU kaubanduskeskust, mille avamine on plaanitud käesoleva aasta novembri algusesse. Lisaks omab EfTEN Kinnisvarafond kahasse Silikaat grupi tütarettevõttega Lepa Keskust Pärnus. Fondi portfellis on kokku 12 objekti, kogupindalaga 75 000 üüritavat ruutmeetri, mis jaguneb büroo-, teenindus-, müügi- ja laopindade ning avaliku sektori kasutuses oleva kinnisvara vahel.

Tehingut nõustas Seven Real Estate ja tehingut finantseeris SEB Pank.

EfTEN Kinnisvarafond on fondivalitseja EfTEN Capitali poolt 2008 aastal asutatud ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond, mille portfellis on kokku kaksteist ärikinnisvara objekti. EfTEN Capital AS on samal aastal grupi Eesti ettevõtjate poolt asutatud varavalitsemise ettevõte, mis tegeleb peamiselt ärikinnisvara- ja investeerimisfondide valitsemisega.