Efteni teatel on tegemist nende seni suurima investeeringuga, teatas firma.

Tehinguga sai Efteni portfell täiendust ühe kaubandus- ning nelja tööstus- ja logistikakinnistuga - K-Rauta Tondil, Logistika Pluss Lasnamäel, Stora Enso tootmis- ja laohoone Tänassilmal, Mediq laohoone Sauel ning Hanza Mechanics laohoone Tartus.

Kogu rendipind ulatub kokku 40 000 ruutmeetrini.

"Eften otsib Eestis pidevalt kvaliteetseid investeeringuid ning see portfell tugeva rahavoo ja kvaliteetsete kinnistutega täidab meie nõudmisi hästi. Ühtlasi tähistab see meie esimesi investeeringuid logistikakinnisvarasse," lausus Eften Capitali tegevjuht Viljar Arakas.

Tehing on saanud heakskiidu Eesti konkurentsiametilt. Müüjaks on BPT Asset Managementi ja Amplioni ühisfond EPI Baltic I Real Estate Fund.

"Meil on väga hea meel, et hoolimata väljakutsetest finants- ja kinnisvaraturgudel üle Euroopa oleme suutnud oma investorite huvisid arvestades ellu viia fondi strateegia," märkis BPT fondijuht Jussi Palmu.

Ta lisas, et BPT jääb Balti riikides ka ostjana aktiivseks läbi kinnisvarafondi BPT Baltic Opportunity Fund, mis on jätkuvalt avatud ka uutele investoritele.

"See tehing on Eesti turul viimaste aastate üks suurimaid. Hea meelega täheldame suurt huvi sellistesse kvaliteetkinnistustesse," lausus portfelli juhtimise eest vastutanud Amplioni tegevdirektor Jyrki Konsala.

Müüjat EPI Baltic nõustasid Catella Corporate Finance ja Red. Eften Capitali nõustas Nordeuse advokaadibüroo. Tehingut finantseeris Danske Bank.