Efteni juhatuse liikme Viljar Arakase sõnul kolib "Evolution" ärikeskuse tänane ankurüürnik Telia järgmise aasta alguses uutele pindadele, misjärel Telia praegused ruumid renoveeritakse täielikult ning tehakse kättesaadavaks uutele üürnikele.

„Vilniuses on kiirelt kasvav nõudlus äripindade järele ning "Evolution" on meie võimalus saada osa tõusvast turust, pakkudes sealsetele ettevõtetele mõistliku üürihinnaga kaasaegseid äripindu. Investeeringu sisenemistootlus 100 protsendilise täituvuse juures on 8 protsenti aastas, mis on meie fondi seisukohast atraktiivne tootluse tase," ütles Arakas.

"Evolution" ärikeskuse perspektiivikust tõstab asjaolu, et Vilniuse linnavalitsusel on töös mitu suuremat infrastruktuuriprojekti, mille valmimisel kasvaksid ärihoone väärtus ning asukoha atraktiivsus veelgi. „See tehing on kahtlemata üks EfTEN Real Estate Fund III ASi edulugudest, sest omandasime hea potentsiaaliga asukohas ärikinnisvara 680-eurose ruutmeetrihinnaga," ütles Arakas. "Evolution" tehingu koguväärtuseks oli 9,02 miljonit eurot koos käibemaksuga, Colliers International hindas omandatud kinnisvara väärtust esialgu kümnele miljonile eurole.

Hetkeseisuga on "Evolution" üüritavast pinnast kasutusel 86 protsenti ning seal tegutsevate ettevõtete hulgas leidub mitmeid rahvusvahelisi ettevõtteid nagu näiteks Eurovaistine apteek, Grifs AG, Compensa Life, Akzo Nobel Baltics, Telia, Linus Medical ja Dussmann Service. Kompleksi kogupind küündib 13 326 ruutmeetrini ning selle alla kuuluvad ärihoone, avar esimene korrus kaubanduspindadega ning mitmetasandiline parkla, mis mahutab ühtekokku 229 autot.

EfTEN Real Estate Fund III AS on ainus EfTEN Capital ASi poolt valitsetav fond, mis teeb jaeinvestorile kättesaadavaks investeeringud suuremahulistesse ärikinnisvaraprojektidesse Balti riikides.