Osama Khedri sõnul olid inimesed alguses islamistist riigipea Mohamed Mursi suhtes positiivselt meelestatud, kuid õige pea selgus, et liberalismi ja demokraatia asemel tuli autokraatlik valitsemisstiil.

„Aktiivseid noori arreteeriti, suleti ooperimaja, sest sealsed etendused ei olnud Islami Vennaskonnale sobivad. Terroristidel lubati riigis vabalt tegutseda. Lisaks tehti palju halbu majanduslikke otsuseid," leidis Khedr. Tekkis rohkearvuline rahulolematu seltskond, kes nõudis muuhulgas uue põhiseaduse ülevaatamist ja muutmist. Esmalt lootis rahvas valitsejate kainele mõistusel, kuid peagi oli selge, et juhid ei olnud valmis aina kasvava kriitikaga arvestama.

Khedri sõnul muutub olukord Egiptuses paremaks, nö komandandi tunni pikkus on lühenenud, mis näitab, et Kairo tänavatel on turvalisem kui veel mõne nädala eest. Juba lähikuudel loodetakse põhiseadusega ühele poole saada ning viia läbi nii parlamendi- kui ka presidendi valimised.

Osama Khedr käis Eestis reisifirma GoAdventure poolt korraldatud pressikonverentsi raames, kus püüti selgitada olukorda Egiptuses.