Praeguseks on Ekspress Grupp eellepingu kohaselt omandanud 7266 aktsiat, mis moodustab ligi 93 protsenti AS Maalehe aktsiakapitalist.

Osa aktsinäre on Ehasalu sõnul hetkel välismaal või Tallinnast väljas ning nendega ei ole olnud võimalik aktsiamüügi lepingu sõlmimiseks kokku saada. 

Ehasalu on kindel, et kõik Maalehe väikeaktsionärid usaldavad Ekspress Gruppi. Lisaks on ta kindel, et viimasele müüdav osalus ei jää kindlasti alla 100 protsendi.

Ekspress Grupi suuromaniku Hans H. Luige kinnitusel sõlmitakse ostu-müügi leping 30 päeva pärast. Ta lisas, et pakkumise Maalehe omandamiseks tegid nädalalehe esindajad ise.

Ehasalu sõnul käisid läbirääkimised ka mitme teise ettevõttega, kuid vaikimiskokkuleppe kohaselt ta neid nimetada ei soovinud.

Müügi põhjuseks nimetas Ehasalu eelkõige vastutuse äraandmist. Suurel kontsernil on pikaaegses prespektiivis parem oma eesmärke seada. Varasemalt elas Maaleht ühe aasta korraga.

Ekspress Grupi juhatuse esimees Priit Leito ütles, et Ekspress Grupp asub kindlasti arendama ka Maalehe veebilehekülge. Ka Ehasalu pidas internetiversiooni arendamist ülivajalikuks.

Hans H. Luik kinnitas ka Ekspress Grupi laienemisplaane välisturugudel. Tema sõnul on Ekspress Grupp olnud huvitatud mitmest mitte-eestikeelsetest väljaandest, kuid läbirääkimised ei ole seni ühegi konkreetse tulemuseni viinud. Ta lisas, et läbirääkimisi on peetud ka venekeelsete väljaannetega, kuid teataval põhjusel ei ole need hästi läinud.